Kruīzu kuģa Costa Concordia vrakā atrod vēl 8 bojāgājušos

Ūdenslīdēji, 13. janvārī Itālijas piekrastē avarējušā kruīzu kuģa “Costa Concordia” vrakā atraduši vēl četru cilvēku ķermeņus, vēsta ANSA.

Mirstīgās atliekas atrastas uz ceturtā klāja, tas ir kuģa daļā, kas atrodas zem ūdens, pateicoties avārijā izdzīvojušo pasažieru stāstītajam.Atrasto vidū ir arī piecgadīga meitenīte Diāna Arlotti, kas ceļojusi kopā ar tēvu.

Aģentūra France-Presse ziņo, ka avārijas seku likvidācijas štābā norādīts uz mirstīgo atlieku stāvokli pēc ilgstošās atrašanās ūdenī, tas traucē precīzi notiek cik īsti ķermeņi ir atrasti.

Dienas pirmajā pusē tika ziņots par atrastām četru cilvēku mirtsīgajām atliekām, bet pēcpusdienā speciālās vienības darbinieki turpinājuši bez vēsts pazudušo kuģa pasažieru meklēšanu un atraduši vēl četru cilvēku mirstīgās atliekas.

Diemžēl, pasliktinājušies laika apstākļi traucējuši nogādāt tās krastā.

Oficiālais bojāgājušo skaits tagad sasniedzis 25 cilvēku, bet vēl 7 skaitās bez vēsts pazuduši.

Pasažieru kuģis Costa Concordia ar vairāk nekā 4 200 cilvēkiem naktī uz 14. janvārī uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā pie Džiljo salas.

Kā kļuvis zināms šodien bez kuģa kapteiņa Frančesko Sketino, prokuratūra kuģa avārijā vainu uzrāda vēl četriem kruīza kuģa oficieriem, tais skaitā kapteiņa otrajam palīgam Roberto Bozio.