Monako princis cietis kautiņā

24 gadus vecais Monako princis Pjērs Kaziragi cietis Ņujorkas naktsklubā notikušā kautiņā, kas, pēc aculiecinieku stāstītā, atgādinājis rēķinu kārtošanu XIX gadsimta kovboju krogos.

Cik noprotams, konfliktu ar 47 gadus veco biznesmeni Ādamu Hoku princis izraisījis pats, turklāt oponents piekāvis ne tikai viņu, bet arī trīs P. Kaziragi draugus, kas devušies viņam palīgā.

The New York Post raksta, ka kautiņš sestdienas vakarā noticis naktsklubā The Double Seven un pēc tā P. Kaziragi nācies nogādāt slimnīcā, bet A. Hoks aizturēts par vardarbību. Kaut gan viņam izvirzītas oficiālas apsūdzības (tiesas sēde paredzēta martā), biznesmenis atbrīvots bez drošības naudas iemaksas – tā ir pazīme, ka likuma sargi viņu par īsti vainīgu neuzskata. Arī Ā. Hoka advokāti apgalvo, ka viņš rīkojies tikai pašaizsardzības nolūkos, norādot, ka viņu klients nav «nekāds Brūss Lī, nindzja vai pašnāvnieks, lai viens pats mestos virsū četriem cilvēkiem».

Cietušā advokāts Ārons Ričards Golubs gan uzsvēris, ka princis un viņa draugi kļuvuši par neizprovocēta uzbrukuma upuriem. «Hoks pirmais viņam iesita pa seju,» advokāta sacīto citē ABC News. Kāds aculiecinieks stāstījis, ka sitiens bijis tik spēcīgs, ka P. Kaziragi pārlidojis pāri visai telpai un piezemējies uz kāda galdiņa. «Viņa seja bija pamatīgi cietusi, bija daudz asiņu. Izskatījās, ka viņam būs nepieciešama plastiskā operācija,» The New York Post sacījis kāds aculiecinieks, tomēr vēlāk kļuva zināms, ka princis pēc pirmās palīdzības saņemšanas jau pēc pāris stundām pametis slimnīcu. Pēc tam Ā. Hoks ar pāris spēcīgiem sitieniem pārmācījis arī P. Kaziragi draugus, kuru vidū bijis arī bijušais Perisas Hiltones partneris Stavross Niarhoss.

Vairāki liecinieki atzinuši, ka P. Kaziragi un viņa draugi uzvedušies samērā skaļi un izaicinoši. Viņi apsaukājuši Ā. Hoku, mēģinājuši uzmākties viņa pavadonēm – modelēm Natašai Polijai, Valentīnai Zaļejevai un Anai Rubikai, galu galā piegājuši pie biznesmeņa galdiņa un tukšojuši viņa nopirktos dzērienus. «Dažiem cilvēkiem liekas, ka viņu karaliskās izcelsmes dēļ viņiem viss ir atļauts,» incidentu komentējis Ā. Hoka advokāts Sels Strazullo.

Pasaulē

Šokējoša lieta nonākusi sabiedrības redzeslokā Francijā - pagājušajā nedēļā 72 gadus vecā Žizele Peliko tiesai atklāja, ka viņas šķietami mīlošais vīrs patiesībā ir organizējis savas sievas izvarošanu kas tika filmēta un ko paveikuši vairāk kā 80 vietējie vīrieši, raksta “BBC”.

Svarīgākais