Strosu-Kānu pratina par prostitūtām

Kārtējā skandāla centrā nokļuvis bijušais Starptautiskā Valūtas fonda vadītājs Dominiks Stross-Kāns.

Vakar viņu Lilles policijas iecirknī stundām ilgi pratināja par saistību ar kādu suteneru grupējumu un dažādās pasaules valstīs notikušām ballītēm, uz kurām izsauktajām prostitūtām nauda maksāta no firmu rēķiniem.

Reuters atgādina, ka Lilles policija jau ilgāku laiku izmeklē tā dēvēto Carlton lietu, kuras ietvaros aizturēti vismaz astoņi cilvēki, ieskaitot trīs labus D. Strosa-Kāna paziņas (viens no viņiem ieņēmis policijas komisāra amatu). Noziedzīgais grupējums, kas bāzējies Carlton viesnīcā, uzturējis profesionālu prostitūtu tīklu, piegādājot mīlas priesterienes dažādu korporatīvo ballīšu dalībniekiem. Policija ierosinājusi lietas gan par sutenerismu, gan valsts un privāto kompāniju līdzekļu izšķērdēšanu, jo nauda sievietēm maksāta no līdzekļiem, kas atvēlēti reprezentācijas nolūkiem.

62 gadus vecais D. Stross-Kāns, kurš regulāri apmeklējis šīs ballītes, tiek turēts aizdomās ne tikai par to, ka zinājis, ka to dalībnieces ir prostitūtas (Francijā prostitūcija ir legāla), bet arī par to, ka bijis informēts, ka šīs sievietes darbojas noziedzīgā grupējuma kontrolē un par viņu pakalpojumiem maksā valsts vai privātās kompānijas. D. Stross-Kāns, nenoliedzot, ka apmeklējis ballītes un izmantojis izdevību, lai dibinātu tuvas attiecības ar dāmām, gan uzsvēris, ka viņam neesot bijis ne jausmas, ka tās ir prostitūtas. «Pamēģiniet paši atšķirt kailu prostitūtu no kādas citas kailas sievietes,» Francijas televīzijā viņa pozīciju skaidrojis advokāts Anrī Leklērs.