Dublinā tiekas Īrijas latviešu uzņēmēji

Šodien Dublinā ar vēstniecības atbalstu notiek Latvijas uzņēmēju Biznesa kluba tikšanās. Šajā klubā ir apvienojušies tautieši, kuri ir nodibinājuši savu biznesu Īrijā.

Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Pēteris Kārlis Elferts, atklājot pasākumu, norādīja, ka vēstniecība ir gandarīta par Biznesa kluba tradīcijas turpināšanu, un aicināja uzņēmējus arī turpmāk izmantot Biznesa klubu kā iespēju apmainīties ar pieredzi, nodibināt jaunus sakarus, kā arī vienkārši iepazīt savus kolēģus Īrijā.

Īrijā nesen tika nodibināta Latvijas-Īrijas tirdzniecības kamera, kuras direktors un līdzdibinātājs ir Andris Vieleckis. Viņš informēja uzņēmējus par tirdzniecības kameras izveidošanas ideju, tās mērķiem un plānotajām aktivitātēm. Dalībnieki tika aicināti kļūt par kameras biedriem, lai līdzdarbotos Latvijas-Īrijas divpusējo ekonomisko attiecību stiprināšanā.

Pasākumā piedalījās Google AdWords klientu menedžeris Didzis Vilcāns, kurš sniedza informāciju par uzņēmumu reklamēšanās iespējām Google meklētājā un Google Reklāmas tīklā.

Biznesa klubs pēc vēstniecības iniciatīvas tika izveidots 2010.gada aprīlī ar mērķi apvienot tautiešus, kuri ir nodibinājuši savu biznesu Īrijā, kā arī tos Latvijas uzņēmējus, kuri plāno ienākt Īrijas tirgū.

Pasaulē

21. oktobra vakarā, starp pulksten 23:00 un 23:30, no dzemdību nodaļas Roberta-Ballangera slimnīcā Francijā tika nolaupīts priekšlaicīgi dzimis, 17 dienas vecs mazulis. Vietējās varasiestādes paziņoja, ka izbeidz trauksmi, tomēr precizē, ka bērns joprojām nav atrasts. "Izmeklēšana turpinās," atsaucoties uz prokuratūras paziņojumu, vēsta “Le Monde”.

Svarīgākais