Videospēles varēs spēlēt „pa īstam”

Nākamā gada sākumā videospēļu cienītāji varēs piedalīties sacensībās, kur tie mašīnu vadīšanas prasmē sacentīsies arī īstiem autobraucējiem.

Pirms sacensību sākuma pasākuma rīkotājs Real Time Race nofilmēs trasi, tādējādi panākot, ka tā, pa kuru brauc īstās mašīnas, ir tāda pati, pa kuru virtuālās mašīnas vada spēļu spēlētāji. Skatītāji sacensības varēs vērot televīzijas un interneta tiešraidē.

„Mēs varam tevi iesēdināt tava paša mašīnā, īstās televīzijās rādītās sacensībās, reālajā laikā pret profesionāļiem,” stāsta Real Time Race vadītājs Kriss Lī. „Kad Džensons Butons tevi apdzen, tev ir iespēja viņam dzīties pakaļ un sakaut viņu pirmajā līkumā.”

Pirms sacensībām pa trasi izbrauks mašīna, kas spēj fiksēt 360 grādu attēlu, tādējādi tiks iegūta virtuāla katras trases karte. Turklāt sistēma spēs radīt reālu attēlu arī no tām vietām, kuras kamera nav fiksējusi. „Mūsu datu vākšanas sistēma var radīt attēlu no jebkuras vietas trasē, līdz ar to jūs varat brīvi braukāt pa trasi,” intervijā BBC stāsta Real Time Race tehniskais priekšnieks Roderiks Kenedijs. Lai piedalītos virtuālās un reālās dzīves sacīkšu spēlē, nepieciešama vien Xbox spēļu konsole.

Objektu atrašanās vietu trasē līdz dažu centimetru precizitātei fiksē GPS sensors, kas ir papildinājums kamerai. Attālumus fiksē ierīce ar 64 lāzeru stariem, kas informāciju nolasa pēc atstarotā signāla. Šī sistēma darbojas kā radars, vien ar to atšķirību, ka tā sekundē var nolasīt 1,3 miljonus punktu, lai lautu radīt augstas izšķirtspējas kustīgu 3D attēlu, kas atbilst reālajai videi.

Visu informāciju apkopos programmatūra, kas veido sacīkšu vidi, tai skaitā fotoreālistiskus līkumus un saules starus. Ja trasē mainīsies laikapstākļi, to pamanīs arī datorspēles spēlētājs.