Kļičko: Ukrainā var sākties ''asiņaina sacelšanās kā Sīrijā''

Ukrainā var sākties «asiņaina sacelšanās kā Sīrijā», otrdien brīdināja slavenais ukraiņu bokseris Vitālijs Kļičko, ziņo aģentūra France- Presse.

Kļičko otrdien publicētā intervijā Vācijas laikrakstam «Abendzeitung» sacīja, ka Ukraina «ir kļuvusi par totalitāru režīmu».

«Daudzi cilvēki baidās, ka tas var novest pie asiņainas sacelšanās kā Sīrijā. Es uzskatu, ka vardarbība nav risinājums. Tomēr daudzi saka: mums nav ko zaudēt,» piebilda Kļičko, kurš vada Kijevā bāzētu politisko partiju «Ukraiņu demokrātiskā alianse par reformām» (UDAR). Šīs partijas nosaukuma saīsinājums ukraiņu valodā nozīmē «sitiens».

Kļičko kandidēs oktobrī gaidāmajās parlamenta vēlēšanās un ir aicinājis prezidentu Viktoru Janukoviču uz demokrātiskākām reformām.

Ukrainas 2004.gada «oranžās revolūcijas» laikā Kļičko atbalstīja prorietumniecisko prezidentu Viktoru Juščenko. Kļičko bija starp protestētājiem, kas pieprasīja ekspremjeres Jūlijas Timošenko atbrīvošanu no septiņu gadu cietumsoda par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu.

Kļičko ir pasaules čempions smagsvarā Pasaules boksa padomes (WBC) versijā.

Pasaulē

Slavenais amerikāņu aktieris Leonardo di Kaprio ticis pieķerts kopā ar 16 gadus jaunāku sievieti - Holivudas aktieris, par kuru mediji iepriekš rakstīja, ka viņam, iespējams, esot romāns ar Irinu Šaiku, pavadījis laiku kopā ar citu slavenību, raksta “unian.net”.