Aizvien biežāk krīzē cilvēki pamet savus mājdzīvniekus

Kāds Londonas iedzīvotājs nonācis tik lielās naudas grūtībās, ka vairs nespēj parūpēties pat par mazu baltu kāmi. Dzīvnieks pamests ar klāt pievienotu zīmīti, ka saimnieks vairs nevar atļauties par to rūpēties.

Par laimi, salstošo kāmi pamanīja kāda garāmgājēja, kas to nogādāja pie veterinārārsta. Tā tagad meklē Sniega Pikucim (Snowball), kā to iesauca kāmja glābēji, jaunu gādīgu saimnieku, ziņo portāls Daily Mail.

«Mēs bijām tiešām pārsteigti, kad pie mums nogādāja šo kāmīti. Esam vairāk pieraduši pie pamestiem suņiem un kaķiem. Tas tomēr ir tik ļoti skumji, ka kāds cilvēks ir bijis tik izmisis, ka atstāja Sniega Pikuci salstam uz ielas,» tā veterinārās klīnikas pārstāve Amanda Maringtone (Amanda Marrington).

Pašreizējā ekonomiskā situācija rada finanšu grūtības daudziem. Pērn pat tika reģistrēts 28% kāpums pamesto dzīvnieku skaitā, raksta portāls.

«Ja cilvēki jūt, ka vairs nespēj parūpēties par saviem mājdzīvniekiem, mēs viņiem lūdzam tos nogādāt pie mums, tā vietā, lai pamestu uz ielas bezpalīdzīgus,» Maringtone piebilst.

Svarīgākais