Timošenko pārved uz kopējo kameru

No šī gada 9. februāra bijušajai Ukrainas premjerministrei Jūlijai Timošenko Kačanovas kolonijā vairs netiks piemēroti tādi iepriekš noteiktie preventīvie pasākumi kā īpaša apsargāšana, paziņojis Ukrainas Cietumu dienests.

Tādējādi no10. februāra Timošenko atlikušais ieslodzījuma termiņš jāpavada kopējā kamerā, vēsta ITAR-TASS.

Timošenko atradusies atsevišķā, ar videonovērošanu apsargātā kamerā tādēļ, ka brīdī, kad viņa apcietināta par pilnvaru pārsniegšanu, parakstot gāzes līgumus ar Krieviju, paralēli tika izmeklēta vēl viena lieta pret viņu, kas saistīta ar korporāciju Ukrainas vienotās enerģētikas sistēmas.

Galvenās izmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Ivans Derevjanko 8. februārī atzina, ka nesaskata par nepieciešamu pagarināt bijušās premjeres arestu šajā lietā. Tas atcēla visus iepriekš noteiktos ierobežojumus Timošenko pārvešanai uz kopējo kameru Kačanovas kolonijā.

BNN jau vēstīja, ka oktobrī Kijevas tiesa atzina Timošenko par vainīgu ļaunprātīgā pilnvaru izmantošanā, 2009.gadā parakstot līgumu par Krievijas gāzes piegādēm Ukrainai. Saskaņā ar tiesas lēmumu, viņai būs jāpavada ieslodzījumā septiņi gadi.

Pasaulē

Slavenais amerikāņu aktieris Leonardo di Kaprio ticis pieķerts kopā ar 16 gadus jaunāku sievieti - Holivudas aktieris, par kuru mediji iepriekš rakstīja, ka viņam, iespējams, esot romāns ar Irinu Šaiku, pavadījis laiku kopā ar citu slavenību, raksta “unian.net”.