Aicina būt piesardzīgiem, rezervējot naktsmītnes Londonas Olimpisko spēļu laikam

© Publicitātes foto

Lielbritānijas Metropolitēna policija aicina cilvēkus būt piesardzīgiem, rezervējot naktsmītnes Londonas Olimpisko un Paraolimpisko spēļu laikam.

Īpaši akcentēta interneta vide un tajā iespējamie krāpniecības riski. Metropolitēna policijas pārstāvis Niks Daunings (Nick Downing) norāda, ka "Londonā ieradīsies ļoti daudz cilvēku - gan no visas pasaules, gan no pārējās Lielbritānijas, lai būtu lieliskākā pasaules sporta notikuma aculiecinieki. Diemžēl tas paver iespējas arī noziedzniekiem, kas centīsies pārdot vietas naktsmītnēs, kas neeksistē, vai apdraudēs sporta līdzjutēju personīgo informāciju vai naudu".

Lai tas nenotiku, Lielbritānijas policija aicina cilvēkus ņemt vērā dažus vienkāršus padomus, lai pārliecinātos, ka iegādātās naktsmītnes un biļetes ir īstas:

- Drošākais veids, kā pasargāt sevi no neeksistējošu naktsmītņu rezervēšanas, ir veikt rezervāciju no konkrēta hoteļa mājas lapas vai izmatot uzticamas ceļojumu aģentūras

- Ja tiek izmantoti ceļojumu aģentūru pakalpojumi, jāpārliecinās, ka tās ir atsevišķu tirdzniecības apvienību dalībnieces (ABTA, the Travel Association, the Air Travel Organisers Licensing (ATOL) utt.)

- Ja izlemjat biļetes pasūtīt paši, jābūt piesardzīgākiem - jāsaprot, vai darījums tiek veikts ar konkrētās naktsmītnes īpašnieku vai ar aģentu starpniecību

- Rūpīgi izpētiet īpašumu, hoteli vai citu vietu, ko grasāties iepriekš rezervēt - pārbaudiet, vai kartēs eksistē norādītā adrese, vai fotogrāfijas atbilst tām, kas ievietotas sludinājumā, vai par izvēlēto vietu ir kādas atsauksmes no iepriekšējiem apmeklētājiem?

- Ja sazināties ar tiešo saimnieku, iztaujājiet viņu sīki par pašu īpašumu un tā apkārtni. Vai Jūs varat apstiprināt, ka īpašnieka stāstītais atbilst Jūsu iepriekš savāktajai informācijai?

- Ar interneta meklētāju palīdzību pārbaudiet ikvienu starpnieku, ar ko komunicējat. Vai ir atrodamas kādas atsauksmes par konkrēto mājas lapu vai aģentu?

- Par naktsmītni nekad nemaksājiet skaidrā naudā vai ar naudas transfēra aģentūru palīdzību (piemēram, Western Union, Moneygram), tās nav domātas komerciālo maksājumu veikšanai

- Ja iespējams, norēķinieties ar kredītkarti, jo tas var aizsargāt Jūsu maksājumu

- Vienmēr detalizēti jāiepazīstas ar noteikumiem (”terms and conditions” sadaļa), lai patiešām pārliecinātos par to, kas Jums tiek pārdots

- Pirms došanās ceļā vairākkārt pārliecinieties par veikto rezervāciju, it īpaši tad, ja starp rezervēšanu un ierašanos ir ilgāks laika periods

- Atcerieties, ka eksistē arī viltus reklāmas. Ja Jums rodas kādas šaubas, nerezervējiet!

Ja esat kļuvuši par jebkāda veida krāpniecības upuriem vai Jums ir aizdomas par krāpnieciskām darbībām saistībā ar kādu interneta vietni, Valsts policija aicina vērsties tuvākajā policijas iecirknī vai zvanīt 110.

Pasaulē

Tā kā Krievijas cietumā noindētā Putina ienaidnieka Alekseja Navaļnija politisko mantinieku cīņā par monopoltiesībām būt  vienīgajiem “īstenajiem” opozicionāriem izskanējis arī Latvijas vārds, tad, lai izvairītos no pārsteidzīgiem secinājumiem, nepieciešams izskaidrojums: kas ir kas šajā pamatīgajā putrā.