Atlantijas okeānā atklāj nogrimušu kuģi ar 3 miljardus vērtu platīna kravu

Amerikāņu dārgumu meklētājs Gregs Bruks (Greg Brooks) paziņojis par kāda nogrimuša kuģa atklāšanu, uz kura klāja atrodas platīna krava trīs miljardu dolāru vērtībā, ziņo BBC News.

Pēc Bruksa teiktā, atklātais britu tirdzniecības kuģis Port Nicholson nogrimis 1942. gadā pēc vācu zemūdenes torpēdas uzbrukuma. Kuģa atliekas atrodoties Atlantijas okenā 80 kilometrus no Amerikas Savienoto Valstu krasta.

Kā apgalvo Bruks, ziņas par šāda kuģa un platīna kravas esamību viņš smēlies ASV finanšu ministrijas reģistros, platīna kravas esot bijusi PSRS maksa ASV par militārajām piegādēm.

Gregs Bruks kuģi esot atklājis jau pirms četriem gadiem, taču turējis to noslēpumā, kamēr netika saņemta atļauja tā izcelšanai no dzīlēm.Paredzēts, ka dārgumu izcelšana tiks sākta līdz februāra beigām.

Tikmēr, aktuālais jautājums, kam pieder nogrimušie dārgumi, nav atrisināts. Vēl jo vairāk, daudzi speciālisti šaubās par platīna esamību uz kuģa.Lielbritānijas valdības pārstāvji savukārt paziņojuši, ka kuģis Port Nicholson pārvadājis kara tehniku.

Svarīgākais