Tallinā pēc Latvijas vēstniecības iniciatīvas dibina Dziedātāju klubu

Pēc Latvijas vēstnieka Igaunijas Republikā dzīvesbiedres Ināras Eihenbaumas iniciatīvas un ar Igaunijas Ārlietu ministrijas atbalstu 31.janvārī Tallinā tika dibināts Dziedātāju klubs. Pirmā interesentu pulcēšanās notika Grieķijas vēstniecībā Tallinā un uz to ieradās ap 30 dziedātgribētāju, kas jau apguva Igaunijas himnas pamatus.

Tas iecerēts kā Diplomātu un Ārlietu ministrijas koris, kuru vadīs viens no Igaunijas ievērojamākajiem kordiriģentiem - maestro Ārne Saluvērs (Aarne Saluveer). Maestro Saluvērs ir Igaunijas Koru asociācijas prezidents (President, Estonian Choral Association), Igaunijas Televīzijas meiteņu kora dibinātājs un vadītājs (Artistic Director/Founder of Estonian TV Girls’ Choir), Tallinas Georga Otsa Mūzikas koledžas direktors (Principal of Tallinn Georg Otts’ Music College), Igaunijas Mūzikas Padomes padomes loceklis (Board Member of the Estonian Music Council) u. c.

Uz Diplomātu kori ir aicināts ikviens interesents no Tallinā esošajām ārvalstu vēstniecībām, Igaunijas Ārlietu ministrijas, Prezidenta kancelejas un Valsts kancelejas, lai sadziedātos, paplašinātu savstarpējos sabiedriskos kontaktus, kā arī, lai vairāk uzzinātu par slavenajām Igaunijas un visas Baltijas dziedāšanas tradīcijām.

Kora mēģinājumi notiks reizi divās nedēļa Igaunijas Nacionālajā bibliotēkā un pirms plānotā Labdarības koncerta pavasarī, biežāk.