Twitter ievieš cenzūru

Atsevišķās valstīs pēc amatpersonu pieprasījuma tiks ieviesta Twitter cenzūra ar mērķi slēpt noteikta satura ierakstus šo valstu mikrobloga lietotājiem.

Līdz šim Twitter konkrēta satura informāciju varēja ierobežot tikai vienā veidā – šādus ierakstus izdzēšot un tādējādi padarot nepieejamus visiem pasaules iedzīvotājiem. Tagad ieraksti, pret kuru publiskošanu iebilst valsts amatpersonas, būs nepieejami vien konkrēto valstu mikrobloga lietotājiem, teikts pakalpojumu sniedzēja korporatīvajā blogā.

Vienlaikus Twitter sola lietotājiem ziņot, kāds ieraksts vai lietotāja konts no viņiem tiek slēpts un kādu iemeslu dēļ. Šī informācija tiks publicēta vietnē www.chillingeffects. org.

Līdz šim gan Twitter iespēju cenzēt ierakstus nav izmantojis, taču, kad administrācija saņems prasību slēpt kādu ziņojumu konkrētā valstī, par to tiks informēts ieraksta autors. Pēc kompānijas pārstāvju teiktā, katrs pieprasījums pēc cenzūras tiks izskatīts atsevišķi saskaņā ar katras valsts likumdošanu un mikrobloga koncepciju.