Šengenas vīzu īpašnieki varēs iebraukt Bulgārijā

Neskatoties uz palikšanu ārpus Šengenas zonas, Bulgārija nolēmusi piedāvāt Šengenas vīzu īpašniekiem iespēju doties biznesa un tūrisma braucienos uz Bulgāriju, iztiekot bez šīs valsts vīzām.

Visiem Šengenas vīzu īpašniekiem būs tiesības iebraukt Bulgārijā un uzturēties tur līdz pat trim mēnešiem bez īstermiņa Bulgārijas vīzām, trešdien paziņoja valdība.

«Šis lēmums nesīs labumu pilsoņiem no visām valstīm, kurām pašreiz ir vīzu režīms ar Bulgāriju un ES (Eiropas Savienību) [..], piemēram, Ķīnai, Turcijai, Krievijai, Kazahstānai un citām,» paziņoja valdība.

Valdība uzskata, ka tas atvieglos dzīvi uzņēmējiem un tūristiem ar Šengenas vīzām, kuriem līdz šim bija nepieciešama atsevišķa Bulgārijas vīza ieceļošanai valstī.

Laika posmā no 2011.gada janvāra līdz novembrim Bulgāriju apmeklēja aptuveni seši miljoni tūristu, un Krievijas tūristu skaits par 20% pārsniedza iepriekšējā gada rādītājus, liecina Ekonomikas ministrijas publiskotie dati.

Bulgārija jau pagājušajā gadā cerēja pievienoties Šengena zonai kopā ar kaimiņvalsti Rumāniju. Tomēr pērnā gada 22.septembrī Briselē ES iekšlietu ministru sanāksmē tika nolemts, ka šīs valstis arī turpmāk paliks ārpus Šengenas zonas.

Pret Bulgārijas un Rumānijas pievienošanos bezvīzu režīma zonai iebilda Nīderlande un Somija.

Svarīgākais