Vēstnieks Einars Semanis piedalīsies jaunā Bulgārijas prezidenta inaugurācijas ceremonijā

22.janvārī Sofijā pie Nezināmā Kareivja pieminekļa un Mūžīgās uguns notiks Bulgārijas jaunā prezidenta Rosena Plevnelijeva (Rosen Plevneliev ) inaugurācija. Latvijas vēstnieks Bulgārijas Republikā Einars Semanis pārstāvēs Latviju šajā svinīgajā notikumā un nodos apsveikumus jaunajam Bulgārija vadītājam no Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa.

Latvijas Valsts prezidents Andris Bērziņš savā apsveikuma vēstulē Rosenam Plevnelijevam norāda uz savu apņēmību tālāk stiprināt draudzīgās attiecības starp Latviju un Bulgāriju, cieši sadarbojoties savstarpēji svarīgu jautājumu ietvaros. Valsts prezidents vēstulē pauž savu pārliecību, ka Latvijas un Bulgārijas kooperācija un savstarpējais atbalsts Eiropas un Savienībā un NATO dos savu ieguldījumu kopējo Eiropas mērķu sasniegšanā.

Rosens Plevnelijevs ir dzimis 1964.gadā. Ieguvis augstāko izglītību inženierzinātnēs Sofijas Tehniskajā universitātē. Pirms iesaistīšanās politikā R. Plevnelijevs aktīvi darbojās kā uzņēmējs, kurš 1990.gadā nodibināja savu būvniecības kompāniju, kas veiksmīgi īstenoja dažādus būvniecības projektus Bulgārijā un Vācijā. No 2009. gada R. Plevnelijevs ieņēma reģionālās attīstības lietu ministra posteni pašreizējā Bulgārijas premjera Boiko Borisova (Boyko Borisov) vadītajā valdībā, kļūstot arī par sabiedrībā populārāko ministru. 2011.gada 4. septembrī tika pieteikts kā prezidenta amata kandidāts no valdošās partijas „Pilsoņi par eiropeisku Bulgārijas attīstību”. 2011.gada 31.oktobrī viņš tika ievēlēts par Bulgārijas prezidentu.

E.Semanis rezidē Varšavā, Polijā.

Pasaulē

Kad 1972. gadā kādai grūtniecei tika noņemtas asinsanalīzes, ārsti atklāja, ka tajās mistiski trūkst vienas virsmas molekulas, kas bija uz visām citām tolaik zināmajām sarkanajām asins šūnām. 50 gadus vēlāk šī dīvainā parādība ir ļāvusi Lielbritānijas un Izraēlas pētniekiem aprakstīt jaunu cilvēka asinsgrupu, raksta “Science Alert”.

Svarīgākais