Facebook iepazīstina ar jauno attīstības plānu

Sociālais portāls Facebook iepazīstina ar virkni jaunu aplikāciju, ar kuru palīdzību portāla lietotāji varēs dalīties ar bildēm, ceļojumu iespaidiem un modes tendencēm, vēsta BBC.

Jaunais lietotāja profila skatījums Timeline ietver sevī vairāk nekā sešdesmit jaunu aplikāciju, ar kuru palīdzību profila skatījums kļūst daudz pārskatāmāks un vieglāk strukturējams.

Lai arī jau šobrīd portāla lietotāji var dalīties ar dziesmām vai ziņu rakstiem, ko uzskata par interesantiem, jaunā opcija ievērojami paplašina skatījuma iespējas. Jauno aplikāciju klāsts piesaista portālam gan biļešu tirdzniecības vietas, gan filmu atsauksmju portālu Rotten Tomatoes un restorānu gidu Foodspotting.

Tehnoloģiju kritiķi Timeline raksturojuši kā «bezpieskāriena dalīšanos». Tikko lietotājs pieteicies aplikācijai, viņa aktivitātes saistībā ar to automātiski tiks publiskotas citiem portāla lietotājiem.

Šādi uzņēmums meklē jaunas iespējas, kā panākt, lai cilvēki pavadītu Facebook lapā ilgāku laiku, vienlaikus piesaistot arī lielāku reklāmdevēju skaitu.

«Mūsuprāt, šajā platformā nākamajās nedēļās un mēnešos veiksmīgi iekļausies tūkstošiem jaunu aplikāciju,» norāda Facebook produktu direktors Karls Sjogrīns (Carl Sjogreen). «Timeline ir funkcija, kas pārvērš Facebook lietotāju profilus virtuālā atmiņu albumā,» teic Facebook pārstāvji.

Svarīgākais