Vācijā izveidos neonacistu datu bāzi

Visi Vācijas neonacisti tiks reģistrēti īpaši izveidotajā datu bāzē. Šādu lēmumu valdība kopā ar Angelu Merkeli pieņēma pēc tam, kad ekstrēmistu grupu locekļi nogalinājuši deviņus imigrantus. Datu bāzē būs aptuveni 10 000 neonacistu.

«Tālāk būtu jāseko arī citiem pasākumiem – piemēram, slepkavību detalizētajai izmeklēšanai, kā arī diskusijām par drošības struktūru Vācijā un par to, kā mēs varam padarīt to efektīvāku,» – sacīja Vācijas tieslietu ministre Sabīne Loithoisere-Šnarenbergere.

Vienlaikus datu bāzē netiks iekļauti ekstrēmistu ideju ierindas atbalstītāji, kuri nav piedalījušies vardarbības aktos. Tas tiks darīts ar mērķi novērst iespējamo konfliktu ar individuālo brīvību aizstāvjiem, vēsta Euronews.

Tikmēr Vācijā tiek aktīvi apspriesta slavenā britu izdevēja ideja par vairāku bukletu drukāšanu, kuros būtu ietverti fragmenti no valstī aizliegtas Ādolfa Hitlera grāmatas «Mein Kampf» («Mana cīņa»). Pirmo trīs bukletu tirāža būs 100 000 kopijas, taču tajā gadījumā, ja tie tiks ātri izpirkti, būs arī turpinājumi.

Svarīgākais