Kruīza kuģa avārijā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 11 cilvēkiem

Pie Itālijas krastiem avarējušajā kruīza kuģī «Costa Condordia» glābēji atraduši vēl piecu cilvēku mirstīgās atliekas, tādējādi kopējais oficiālais avārijā bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 11, ziņo BBC.

Bojāgājušie ir četri vīrieši un viena sieviete visi vecumā no 50 - 60 gadiem.

Bez vēsts pazuduši vēl 24 cilvēki to skaitā kuģa apkalpes locekļi un pasažieri no Vācijas, Itālijas, Francijas, ASV, Indijas, peru un Ungārijas.

Kā ziņots, uz kuģa klāja atradās vairāk nekā 4000 pasažieru un apkalpes locekļu. Daudzi, glābjoties no kuģa, tajā pameta lielāko daļu personīgo mantu.

70 avarējušā kuģa pasažieri jau paziņojuši, ka plāno pret «Costa Concordia» īpašniekiem vērsties ar kopīgu prasību, prasot izmaksāt ievērojamas kompensācijas.

Prasībā teikts, ka katram pasažierim būtu jāsaņem vismaz 10 000 eiro liela kompensācija.

Izskanējis, ka kuģa īpašnieku zaudējumi varētu sasniegt pat 1,5 miljardu eiro.

Jau ziņots, ka kuģa avārija vaino tā kapteini 52 gadus veco Frančesko Skettino.

Kuģa "melnās kastes" atšifrējumi, kuros dzirdama kapteiņa saruna ar krasta apsardzi liecina, ka kapteinis melojis apsardzei par patieso stāvokli uz kuģa.

Kā izrādījies, jau tad kad kuģis atradies uz sēkļa, kapteinis krasta apsardzei liecinājis, ka gadījusies tikai neliela tehniska kļūme. Rīkojums par pasažieru evakuāciju no avarējusā kuģa dots ar stundas novēlošanos,tas ievērojami apgrūtinājis glābšanas operāciju.

Tāpat ieraksts liecina, ka kapteinis pametis kuģi viens no pirmajiem, paziņojot, ka evakuācija jau beigusies. Krasta apsardze devusi kapteinim pavēli atgriezties uz kuģa un rūpēties par pasažieru glābšanu.

"Kapteini atgriezieties uz kuģa, tagad es uzņemos komandēšanu.Jūs atgriezīsieties uz klāja,ieņemsiet kapteiņa vietu uz tiltiņa un palīdzēsiet koordinēt situāciju," sarunā teicis krasta apsardzes priekšnieks.

Savukārt, kapteinis Skettino atbildējis:"Nu labi, tā arī darīšu". Vai kapteinis atgriezies uz kuģa gan nav zināms.

Kapteinim Frančesko Skettino draud 15 gadu ilgs cietumsods.