"Costa Concordia" avarēšanas vietā ir iespējama ekoloģiskā katastrofa

No kruīza kuģa Costa Concordia sāka izplūst kaut kāds šķidrums, paziņojis Itālijas vides ministrs Korrado Klini (Corrado Clini).

Pēc viņa teiktā, joprojām nav skaidrs, vai šis šķidrums ir degviela. Ministrs norādījis, ka apgabalā, iespējams, tiks ieviests ārkārtas stāvokļa režīms un teica, ka ir steidzami jārīkojas, lai novērstu ekoloģisko katastrofu, ziņo BBC.

16. janvārī ap kuģi sāka izveidot speciālas barjeras, kas ir paredzētas nepieļaut šķidrumu noplūdi jūrā. Kopumā Costa Concordia tvertnēs ir gandrīz 2 500 tonnu degvielas.

Tikmēr turpinās bez vēsts pazudušo pasažieru un apkalpes locekļu meklējumi. Atbildīgās Itālijas iestādes ziņo, ka joprojām nav zināms 29 cilvēku liktenis.

Kā ziņots iepriekš, naktī uz 14. janvāri kruīza kuģis Costa Concordia uzskrēja uz klints Tirēnu jūrā. Uz kuģa bija aptuveni 3 200 pasažieru un vairāk nekā tūkstotis apkalpes personāla. Līdz šim oficiāli paziņoja par sešiem bojāgājušajiem, vairāki desmiti cilvēku tika ievainoti. Baumas par to, ka tika atrasts septītais mirušais, tika noliegtas.