Francijas valdība aktīvi vēršas pret ieceļotājiem

Pagājušajā gadā no Francijas deportēti gandrīz 33 000 nelegālo ieceļotāju, kas ir par 17% vairāk nekā iepriekšējā gadā. Tiek uzskatīts, ka, asi vēršoties pret nelegālajiem imigrantiem, Francijas prezidents Nikolā Sarkozī mēģina nodrošināties ar konservatīvi noskaņoto tautiešu atbalstu pirms gaidāmajām prezidenta un parlamenta vēlēšanām.

Francijas iekšlietu ministrs Klods Guēns, kurš pagājušā gada februārī, stājoties amatā, solīja cīnīties gan pret nelegālo, gan legālo imigrāciju, šonedēļ paziņojis par vērā ņemamiem sasniegumiem. 2011. gadā no Francijas izraidīti 32 912 nelegālie ieceļotāji jeb par 5000 cilvēkiem vairāk, nekā bija minēts sākotnējos plānos. K. Guēns paziņojis, ka šogad iekšlietu ministrija plāno izraidīt vismaz 35 000 nelegāļu.

Iekšlietu ministrs arī paziņojis, ka Francija strauji turpinās samazināt legālo ieceļotāju skaitu, cenšoties panākt, lai tas nepārsniegtu 150 000 cilvēku gadā. Jāpiebilst, ka vēl pirms pāris gadiem Francija uzņēma 200 000 ieceļotāju gadā, bet pašlaik šī kvota ir samazināta līdz 180 000 cilvēku. «Manuprāt, nav nekādas jēgas uzņemt cilvēkus, kuri šeit kļūst par bezdarbniekiem,» ministra sacīto citē Reuters. Ministrs norādījis, ka statistikas dati liecina – trīs ceturtdaļas no tiem cilvēkiem, kuri Francijā ieceļojuši no citiem kontinentiem, pašlaik ir bez darba.

Iekšlietu ministrijas dati liecina, ka gada laikā par 3,6% sarucis izsniegto pastāvīgās uzturēšanās atļauju skaits, bet par 26% – izsniegto darba vīzu skaits. Šogad stājās spēkā arī jaunais likums, kas apgrūtina ieceļotāju naturalizācijas iespējas. Turpmāk pretendentiem uz Francijas pilsonību būs jāpierāda, ka viņi prot franču valodu vismaz 14 gadu veca franču skolēna līmenī, jāatbild uz jautājumiem par Francijas vēsturi, kultūru un sabiedrību, kā arī jāparaksta dokuments, apņemoties ievērot franču tradicionālās vērtības.

Pasaulē

Krievija plāno sūtīt karā pret Ukrainu ne tikai jau ieslodzītos, bet arī tos, kuri vēl nav saņēmuši sodu - iespējams, Krievijas armijas rindas papildinās aptuveni 20 tūkstoši apsūdzēto, kuri šobrīd atrodas pirmstiesas izolatorā, vēsta “unian.net”.