Timošenko vīrs pasaules līderus lūdz glābt viņa sievu

Čehijā politisko patvērumu lūgušais bijušās Ukrainas premjerministres Jūlijas Timošenko vīrs Aleksandrs Timošenko lūdz pasaules līderus palīdzēt viņa sievai, norādot, ka Viktoram Janukovičam viņa nav vajadzīga dzīva.

«Aicinu visu pasauli saprast, ka Janukoviča režīmam Jūlija Timošenko nav vajadzīga dzīva. Es vēršos pie visiem pasaules valstu līderiem ar lūgumu aizsargāt manu sievu no fiziskas iznīcināšanas Janukoviča režīma sienās. 2009. gada janvārī Jūlija Timošenko no aukstas ziemas glāba visu Eiropu, tāpēc tagad ir jāglābj viņa,» Timošenko vīra aicinājumu citē Newsru.com.

Pēc viņa teiktā, Eiropas valstīm ir jāievieš sankcijas pret ietekmīgajiem Ukrainas drošības spēkiem un tiesnešiem, kas ir saistīti ar viņa sievas izsekošanu, kā arī pret paša Janukoviča ģimenes locekļiem, tostarp viņa dēliem.

Viņš arī atklāja, ka plāno kopā ar kolēģiem Čehijā izveidot sabiedrisku apvienību, kuras viens no mērķiem būs Ukrainas valsts amatpersonu veikto pārkāpumu monitorings. Sagaidāms, ka par organizācijas prezidenti kļūs Timošenko pāra meita Jevgēņija.

Viņa savukārt norādīja, ka Jūlija Timošenko negrasās izmaksāt kompensāciju kompānijai Naftogaz, jo tādas naudas Timošenko ģimenei nav un nekad nav bijis.

BNN jau vēstīja, ka Ukrainas tiesa pērnā gada septembrī Jūlijai Timošenko piesprieda septiņus gadus ieslodzījumā par savu amata pilnvaru pārsniegšanu, parakstot gāzes līgumu ar Krieviju 2009. gadā.

Pasaulē

Slavenais amerikāņu aktieris Leonardo di Kaprio ticis pieķerts kopā ar 16 gadus jaunāku sievieti - Holivudas aktieris, par kuru mediji iepriekš rakstīja, ka viņam, iespējams, esot romāns ar Irinu Šaiku, pavadījis laiku kopā ar citu slavenību, raksta “unian.net”.