Pēc preses konferences mēģina nošauties Smoļenskas aviokatastrofas prokurors

Polijā dažas minūtes pēc preses konferences, kurā mediji tika informēti par jaunumiem traģiskajā prezidenta Leha Kačiņska valdības lidmašīnas avārijas Smoļenskā lietā, nošauties mēģinājis armijas prokurors Mikolajs Pšibils, ziņo Rzeczpospolita.

Incidents noticis pirmdien, 9.janvārī neilgi pēc preses konferences beigām. Pulkvedis Mikolajs Pšibils ilgstoši darbojies Polijas armijas veiktajā izmeklēšanā par informācijas noplūdi, un preses konferencē aizstāvēja militāro izmeklēšanu par informācijas noplūdi masu medijos.

Pēc Polijas mediju rīcībā esošās informācijas, prokurori nelikumīgi no sakaru operatoriem ieguva žurnālistu tālruņu numurus, argumentējot, ka mediju pārstāvji iejaucas katastrofas izmeklēšanā. Kā norādīja Pšibils, žurnālistus, kas iejaucoties radījuši jūkli izmeklēšanas kopainā, iespējams finansējuši ārzemju dienesti.

Kā ziņo Polijas TVN 24, preses konferenci pulkvedis esot negaidīti saīsinājis un dažas minūtes pēc tam, kad žurnālisti viņa kabinetu pameta, iešāvis sev galvā.

Rzeczpospolita vēsta, ka pulkvedis savā kabinetā atrasts asins peļķē. Viņš nekavējoties nogādāts slimnīcā, un ārsti viņa veselības stāvokli vērtē kā cerīgu - neskatoties uz smago traumu, viņa stāvoklis esot stabils un varot cerēt uz pulkveža atlabšanu.

Tāpat Rzeczpospolita norāda, ka Pšibils uzstāšanās laikā izskatījies ļoti uztraucies.

Pēc notikušā Polijas prezidents Broņislavs Komorovskis lūdzis drošības dienestu pārņemt savā kontrolē situāciju un izmeklēt notikušo.