Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Pasaulē

Talibu uzbrukumā Kabulā nogalināti seši ANO darbinieki

Talibu uzbrukumā viesu namam Afganistānas galvaspilsētā Kabulā trešdien nogalināt seši ANO pārstāvniecības darbinieki, pavēstīja starptautiskās organizācijas amatpersona.

Visi bojāgājušie ir ārzemnieki. Vēl deviņi cilvēki ievainoti

Viesu namā, ko mēdz izmantot ANO līdzstrādnieki, eksplodēja spridzeklis un izraisījās apšaude.

"Policijas operācijas laikā nogalināti trīs spridzinātāji pašnāvnieki, tie bija bruņoti spridzinātāji pašnāvnieki," sacīja Bašari. Dzīvību zaudējis arī kāds karavīrs un drošības dienestu darbinieks.

Kaujinieki iebrukuši viesu namā Šarenovas rajonā ap plkst.5.30 (plkst.3 pēc Latvijas laika), labu brīdi pirms darba dienas sākuma. No uzbrukuma vietas gaisā pacēlās uguns liesmas un dūmi.

Viens no uzbrucējiem detonēja spridzekļus, ar kuriem pats bija apkrāvies, tad ēkā iebruka pārējie kaujinieki, notikuma gaitu atstāstīja kāds policists.

Atbildību par uzbrukumu uzņēmušies talibi, uzsverot, ka tas ir pirmais solis kampaņā, kuras mērķis ir izjaukt prezidenta vēlēšanu otro kārtu, kas paredzēta 7.novembrī.

"Mēs uzņemamies atbildību," telefonsarunā ar ziņu aģentūru AFP sacīja talibu runas vīrs Zabihulla Mudžaheds. "Šis ir pirmais solis - kā jau esam brīdinājuši, mēs izjauksim vēlēšanu otro kārtu."

Afganistānas prezidents Hamids Karzai, reaģējot uz trešdienas uzbrukumu, pavēlējis pastiprināt starptautisko organizāciju apsardzi.

Laikā, kad kaujas ap Šarenovas viesu namu nebija beigušās, luksusa klases viesnīcas "Serena" dārzos trāpīja divas raķetes, pavēstīja policija.