Jūlija Timošenko nosūtīta uz koloniju

Bijusī Ukrainas premjerministre Jūlija Timošenko, kurai bija piespriests septiņu gadu cietumsods par gāzes līgumu parakstīšanu ar Krieviju, piektdien nosūtīta uz soda koloniju.

Nogādāšana kolonijā notikusi apmēram piecos no rīta pēc vietējā laika. «Viņa bija jātransportē ratiņkrēslā, jo pārvietoties patstāvīgi viņa nevar,» ziņo BBC, atsaucoties uz laikrakstu Ukrainskaja pravda.

Bijušajai premjerministrei, iespējams, tika sagatavota vieta Kačanovas sieviešu kolonijā Nr.54. Notiesātās tur dzīvo telpās, kas paredzētas 8-12 sievietēm. Kamerās ir metāla-plastika logi, modernās mēbeles un dušas kabīnes, raksta avīze Ukraina moloda.

Kā ziņots iepriekš, Timošenko atrodas apcietinājumā kopš šī gada augusta. Oktobrī Kijevas tiesa atzina viņu par vainīgu ļaunprātīgā pilnvaru izmantošanā, 2009.gadā parakstot līgumu par Krievijas gāzes piegādēm Ukrainai.

Saskaņā ar tiesas lēmumu, Timošenko būs jāpavada septiņi gadi cietumā un jāapmaksā apmēram 187 miljoni dolāru (100,8 miljoni latu) zaudējumi, kurus viņa nodarīja uzņēmumam Naftogaz Ukraina.

Pasaulē

Slavenais amerikāņu aktieris Leonardo di Kaprio ticis pieķerts kopā ar 16 gadus jaunāku sievieti - Holivudas aktieris, par kuru mediji iepriekš rakstīja, ka viņam, iespējams, esot romāns ar Irinu Šaiku, pavadījis laiku kopā ar citu slavenību, raksta “unian.net”.