Madonnas labdarība tiek Malāvijai

Popmūzikas ikona Madonna kādā Malāvijas ciematā svinīgā ceremonijā atklājusi meiteņu skolas ēkas būvniecības sākumu, pārgriežot lenti un iestādot koku. Dziedātāja solījusi: ja 15 miljonu ASV dolāru vērtais projekts izdosies, viņa uzbūvēs līdzīgas skolas citās valstīs.

Plānots, ka meiteņu skola, kas atradīsies Činhotas ciematā, aptuveni 15 kilometru attālumā no Malāvijas galvaspilsētas Lilongves, un kuru varēs apmeklēt 500 skolnieces, būs pabeigta pēc diviem gadiem.

Kā popzvaigzne paskaidrojusi savā mājaslapā, viņa vēlas palīdzēt iemācīt malāviešu meitenēm no nabadzīgajām ģimenēm nebaidīties no izaicinājumiem un attīstīt savu valsti. «Pētījumi rāda, ka jaunām meitenēm visās attīstības valstīs bieži nav iespēju iegūt vispusīgu izglītību un priekšrocības, ko tā sniedz. Mūsu mērķis ir iemācīt viņām izmantot savas spējas, strādāt savas kopienas labā un attīstīt savu valsti.»

Vietējais akadēmiķis Andžimils Mtila Oponjo, kas vadīs Madonnas būvēto meiteņu skolu, neslēpj prieku par dziedātājas iniciatīvu. "Madonna tic: ja šīm meitenēm dos iespēju, viņas kļūs par zinātniecēm, juristēm un ārstēm. Viņa tām tic. Ikvienai meitenei ir svarīgi, lai kāds viņai ticētu."

Svarīgākais