Londonā streiko metro vadītāji

Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas metro vadītāji pirmdien sāka streiku, jo vēlas saņemt papildu samaksu par darbu Otrajos Ziemassvētkos, apdraudot londoniešu plānus doties uz pēcsvētku izpārdošanu sākumu vai svētku futbola spēlēm.

Metro vilcienu vadītāju arodbiedrības ASLEF biedri vienbalsīgi atbalstījuši 24 stundu streiku pirmdien, kā arī 16.janvārī, 3.februārī un 13.februārī.

Arodbiedrība skaidroja, ka protesta akcija tiek rīkota, jo metro vadītājiem netiek piedāvāta papildu samaksa par darbu svētku dienās.

Londonas metro operators «London Underground» nosodīja metro vadītāju streiku, sakot, ka prasība par darbu Otrajos Ziemassvētkos maksāt trīskāršu algu un piešķirt papildu brīvdienu ir nesamērīga un neatbilstoša esošajiem līgumiem.

Metro vadītāju streika dēļ futbola klubs Londonas «Arsenal» par 24 stundām atlicis pirmdien paredzēto premjerlīgas spēli ar Volverhamptonas «Wanderers» («Wolves»).

Londonas transporta nozares ierēdņi cer pirmdien reisus veikt brīvdienu režīmā, noslogotākajos maršrutos norīkojot papildu autobusus.

Metro vadītāju arī pērn streikoja 26.decembrī.