ASV tiesā trīs Latvijas valstspiederīgos par izspiešanas mēģinājumu no finanšu kompānijas

ASV tiesā pirmdien nolasītas apsūdzības trim Latvijas valstspiederīgajiem, kas apsūdzēti naudas izspiešanas mēģinājumā no finanšu pakalpojumu kompānijas "D.A.Davidson", vēsta laikraksts "Great Falls Tribune".

Apsūdzētie - 29 gadus vecais Aleksandrs Hoholko, 25 gadus vecais Jevgenijs Kuzmenko un 33 gadus vecais Vitālijs Drozdovs - noliedza savu vainu viņiem izvirzītajās apsūdzībās sazvērestībā, izspiešanā, draudu izteikšanā un izspiešanas ceļā iegūtu līdzekļu saņemšanā.

Kopā ar Latvijas valsts piederīgajiem apsūdzēts Roberts Borko, kas laikā no 2007.gada 20.decembra līdz 2008.gada 11.janvārim ielauzās Gritfolsā, ASV Montānas štatā, bāzētās kompānijas "D.A.Davidson" datorsistēmā un nosūtīja kompānijai e-pasta vēstules, pieprasot naudu, pretējā gadījumā draudot izdzēst datus par kompānijas 300 000 klientu, kuriem viņš bija piekļuvis.

Hoholko, Kuzmenko un Drozdovs apsūdzēti par palīdzības sniegšanu Borko, lai iegūtu "D.A.Davidson" pārskaitīto naudu, kas no Montānas štata bija pārvesta uz kādu kontu Nīderlandē.

Hoholko, Kuzmenko un Drozdovs pagājušo ceturtdien no Nīderlandes izdoti kriminālvajāšanai ASV.

Notiesāšanas gadījumā Latvijas valstspiederīgajiem draud līdz 20 gadu cietumsods.

Svarīgākais