Pāvests aizlūdz par cilvēkiem, kas dzīvo sevišķi smagos apstākļos

© Scanpix

"Tāpēc, dārgie brāļi Romā un visā pasaulē, šajos 2011. gada Ziemassvētkos, vērsīsimies pie Betlēmes Bērna, pie Jaunavas Marijas Dēla un teiksim: "Nāc, glāb mūs!". Atkārtosim to garīgā vienotībā ar daudziem brāļiem un māsām, kas dzīvo sevišķi smagos apstākļos un sniegsim balsi tiem, kuriem tās nav," vēstījumā „Urbi et Orbi" 2011. gada Ziemassvētkos teica pāvests Benedikts XVI.

"Kopīgi lūgsim dievišķo palīdzību Āfrikas Dienvidu raga tautām, kas cieš no bada un trūkuma, kuru pastiprina nepārejoša nedrošība. Lai starptautiskā sabiedrība neliedz savu palīdzību daudzajiem bēgļiem, kas nāk no šī reģiona un kuru cieņa ir daudz cietusi no šiem pārbaudījumiem," uzsvēra pāvests. "Lai Kungs sniedz savu mierinājumu Āzijas dienvidaustrumiem, it sevišķi Taizemei un Filipīnām, kur neseno plūdu dēļ vēl šobrīd ir smaga situācija. Lai Kungs palīdz cilvēcei, kuru ir ievainojuši daudzi konflikti, kas arī šodien liek asiņot zemei. Viņš, kas ir Miera Princis, lai sniedz mieru un stabilitāti zemei, kuru bija izvēlējies, lai nāktu pasaulē, iedrošinot dialoga atjaunošanu starp izraēliešiem un palestīniešiem. Lai Viņš izbeidz vardarbību Sīrijā, kur ir izliets jau tik daudz asiņu. Lai veicina pilnīgu samierināšanos un stabilitāti Irākā un Afganistānā. Lai Viņš sniedz atjaunotu spēku kopējā labuma celšanā visos sabiedrības slāņos Ziemeļāfrikas un tuvo Austrumu valstīs".

Pāvests piesauca Pestītāja dzimšanas atbalsta dialoga un sadarbības iespējas Maimārā, meklējot kopīgus risinājumus. "Lai Glābēja dzimšana garantē politisko stabilitāti Āfrikas Lielo ezeru reģiona valstīs un palīdz Dienvidsudānas iedzīvotāju centieniem aizsargāt visu iedzīvotāju tiesības. Dārgie brāļi un māsas, vērsīsim mūsu skatu uz Betlēmes grotu - Bērns, kuru aplūkojam, ir mūsu glābšana! Viņš ir atnesis pasaulei vispārējo miera un samierināšanas vēsti. Atvērsim Viņam mūsu sirdi, pieņemsim Viņu mūsu dzīvē. Atkārtosim ar ticību un cerību: "Nāc, glāb mūs!"," teica pāvests Benedikts XVI.