airBaltic Ziemassvētku video apsveikums pāris dienās pārsniedzis 150 000 skatījumu

© Publicitātes foto

Plašu ievērību visā pasaulē guvis Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" Ziemassvētku video apsveikums „Santa’s elves take over one of airBaltic planes” ("Rūķi pārņem airBaltic lidmašīnu").

Jau pirmo trīs dienu laikā kopš video publicēšanas tas guvis vairāk kā 10 000 Facebook shares, 700 tweets un pozitīvas atsauksmes visā pasaulē.

Risinājums ir pamanīts un novērtēts arī pasaules lielākajos reklāmas blogos un lapās - Ads of the World, Creativity-online, Adverblog kā arī Gadling, Fucking GOOD Ideas un citur – kopumā veidojot jau vairāk kā 150 000 skatījumu video vietnē Youtube.

Turpinot tradīciju, Latvijas nacionālā aviokompānija airBaltic ikvienu iepriecina ar unikālu apsveikumu svētkos. Šogad airBaltic apsveikums svētkos ar jautrām Ziemassvētku rūķu projekcijām uz aviokompānijas lidmašīnas starptautiskajā lidostā “Rīga” klātienē priecēja vairākus simtus pasažieru un dažu dienu laikā jau ir sajūsminājis vairākus desmitus tūkstošus skatītāju interneta vidē.

Pērn airBaltic sveica savus klientus ar Ziemassvētku kampaņu, kurā interneta lietotāji varēja prognozēt, kad un cikos Rīgas Zooloģiskā dārza ziemeļbriedis Lācis nometīs ragus. Visprecīzākais prognozētājs balvā ieguva divas aviobiļetes uz jebkuru airBaltic galamērķi. Šī kampaņa guva plašu atsaucību – kopumā prognožu spēlē tika izdarītas gandrīz 20 tūkstošu likmes un Lāča gaitām tiešsaistes kamerās sekoja 72 tūkstoši cilvēku. Vairāk par 2010.gada apsveikumu svētkos: http://vimeo.com/20934228

2009.gada Ziemassvētku kampaņas galvenais tēls bija Ziemassvētku vecītis, ar kura palīdzību ikviens interneta lietotājs varēja iegriezt globusu un noskaidrot nākamo vēlamo galamērķi. Šī kampaņa saņēma Webbies balvu (Webbies Awards) kategorijā „Gada labākā interneta kampaņa”, ko ik gadu rīko pasaules vadošais aviācijas mediju izdevējs Flightglobal. Kampaņa saņēma arī Silver Hammer apbalvojumu starptautiskajā reklāmas festivālā Golden Hammer 2010 par izcilību un kreativitāti interaktīvo mediju kategorijā. Žūrija īpaši novērtēja radošo pieeju interneta mārketingam, veicinot zīmola atpazīstamību. 2009.gada Ziemassvētku apsveikumu iespējams aplūkot: http://www.airbaltic.com/2010/.

Pasaulē

Kopš Izraēlas un palestīniešu grupējuma "Hamās" kara sākuma pagājušā gada oktobrī Lielbritānijā ievērojami pieaudzis antisemītisku incidentu skaits, tam sasniedzot jaunu rekordu, trešdien paziņojusi ebreju labdarības organizācija.