Putins oficiāli reģistrēts kā prezidenta amata kandidāts

Krievijas Centrālā vēlēšanu komisija reģistrējusi premjeru Vladimiru Putinu kā prezidenta amata kandidātu – viņu valsts vadītāja postenim virza partija Vienotā Krievija. Lēmums komisijā pieņemts vienbalsīgi, Putina pārstāvji jau saņēmuši reģistrācijas apliecību.

Tādējādi pašreizējais premjers kļuvis par pirmo kandidātu valsts vadītāja amatam nākamā gada 4. martā notiekošajās prezidenta vēlēšanās, atsaucoti4es uz ITAR-TASS, ziņo Newsru.com.

Arī priekšvēlēšanu kampaņu Putins uzsāka pirmais – ar pieteikumu viņu apsteidza vien dziednieks Nikolajs Ļevašovs, kura kandidatūru vēlēšanās tomēr neapstiprināja. Putina kandidatūra uz valsts galvas amatu izvirzīta šī gada 27. novembrī Vienotās Krievijas kongresā.

Savukārt 7. decembrī premjers personīgi iesniedza dokumentus CVK, tostarp arī piekrišanu balotēties vēlēšanās.

Putinam, kas valsti vadīja no 2000. līdz 2008. gadam, šīs ir jau trešās prezidenta vēlēšanas. 2000. gada martā viņš guva 52,94% vēlētāju atbalstu, bet 2004. gada martā – 71,31%.

Pasaulē

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Svarīgākais