Princis Harijs liecina policijā par laupīšanu

Britu princis Harijs kļuvis par pirmo karaliskās ģimenes pārstāvi, kurš ieradies policijā, lai liecinātu par notikušu noziegumu, raksta Lielbritānijas mediji. 27 gadus vecais Harijs, pa telefonu sarunājoties ar kādu savu koledžas biedru, no kliedzieniem sapratis, ka draugam uzbrukuši, un nekavējoties steidzies viņam palīgā.

The Daily Mail noskaidrojis, ka incidents noticis 30. novembrī. 27 gadus vecais Harijs pa tālruni pļāpājis ar savu Ītonas koledžas biedru Tomasu van Straubenzē. «Pēkšņi princis sadzirdēja kliedzienus, bet pēc tam saruna pārtrūka – bija skaidrs, ka draugs iekļuvis kādās nepatikšanās. Tā kā Tomass viņam bija sacījis, ka atrodas Bettersijas rajonā, princis nekavējoties ņēma talkā vienu no karaliskās apsardzes virsniekiem un devās uz šo rajonu,» sacīts Harija rezidences Klārenshausas izplatītajā paziņojumā.

Harijs ar savu pavadoni izbraukājuši rajonu un, nesatikuši Tomasu, ieradušies vietējā policijas iecirknī, lai paziņotu par notikušo noziegumu, raksta The Mail On Sunday. Iecirknī karaļnama pārstāvis sastapis arī savu draugu, kurš rakstījis iesniegumu, ka viņam uzbrukuši nezināmi cilvēki un atņēmuši BlackBerry tālruni. Tā kā Harijs bija dzirdējis uzbrukuma brīdi, policija uzskatījusi par nepieciešamu saņemt arī viņa oficiālu liecību.

Londonas policija apstiprinājusi, ka šāds incidents patiešām noticis, taču noziegums jau atšķetināts. «Jau 1. decembrī mēs aizturējām cilvēku, kas tika turēts aizdomās par uzbrukumu, nolaupītais mobilais tālrunis ir atgūts,» sacīts policijas paziņojumā, kurā piebilsts, ka laupītājs atbrīvots pret drošības naudu un tiesas process pret viņu notiks janvārī. Domājams, ka Harijam nebūs nekādas nepieciešamības ierasties liecināt arī tiesā.

Pats Harijs nav vēlējies sniegt nekādus komentārus presei, bet viņa pārstāvji norādījuši, ka līdzīgā situācijā ikviens būtu rīkojies tieši tāpat. Jāatgādina, ka nesen princis atgriezās no ASV, kur papildināja savas Apache helikoptera pilota iemaņas. Harijs neslēpj, ka labprāt vēlreiz dotos uz Afganistānu, kur viņš jau bija misijā kopā ar citiem britu karavīriem. Taču Aizsardzības ministrija pret šo ideju izturas samērā skeptiski, uzskatot, ka prinča klātbūtne Afganistānas misijā, it sevišķi, ja par to kļūs zināms plašsaziņas līdzekļiem, radīs liekus sarežģījumus drošības ziņā.