Kubiļus: Lietuvā tiks ieviesti jauni nodokļi

Lietuvas Ministru prezidents Andrjus Kubiļus ir pārliecināts, ka jau nākamajā nedēļā deputāti apstiprinās 2012. gada budžetu ar jauniem nodokļiem uz nekustamo īpašumu, greznību un ienākumiem no noguldījumiem. Jautājums par nodokli dārgām automašīnām varētu būt atlikts uz nākamā gada sākumu.

«Es domāju, ka lielākā daļa nodokļu tiks apstiprināti tagad. Iespējams, ka mums neizdosies atrast tehnisku risinājumu par kādu no minētajiem nodokļiem. Vairāk diskusiju būs par jaudīgo un dārgo automašīnu aplikšanu ar nodokli, bet mēs meklējam risinājumus,» Kubiļusa teikto citē portāls Delfi.lt, atsaucoties uz ELTA.

Viņš norādīja, ka dažu nodokļu apspriešana var notikt vēlāk, taču tas nemaina lietas būtību – Lietuvas budžeta deficīts nākamajā gadā nedrīkst pārsniegt 3%, bet pensijas tiks atjaunotas maksimāli.

Kubiļus ir noraidījis kritiku par nodokļu reformas haotiskumu.

Lietuvas Seims apstiprināja likumprojektu par nodokli transportlīdzekļiem, kā arī priekšlikumu aplikt ar nodokli ieņēmumus no vērtspapīriem, banku noguldījumiem un aizdevumiem. Ir paredzēts ieviest nodokli par īpašumu, kura vērtība pārsniedz 1 miljonu litu (204 000 latu). Diskusijas par progresīvo nodokļu ieviešanu ir atliktas uz pavasari.

Svarīgākais