Beļģijā uzbrukumā cietuši 75 cilvēki, seši bojāgājušie

© Scanpix/AFP

Beļģijas pilsētas Lježas centrā šodien noticis uzbrukums, kurā cietuši 64 cilvēki, informē izdevums Le Soir.

Septiņi cilvēki smagā stāvoklī nogādāti slimnīcā, tai skaitā divgadīgs bērns, bet četri gājuši bojā. Bojāgājušo vidū, pēc policijas ziņām, ir viens uzbrukuma sarīkotājiem, divi pusaudži 15 un 17 gadu veci un 75 gadus veca sieviete. Dienas otrajā pusē slimnīcā miruši vēl divi uzbrukumā cietušie cilvēki, līdz ar to bojā gājušo skaits sasniedzis sešus.

Viens no uzbrucējiem ir izdarījis pašnāvību, otru aizturējusi policija, bet trešo vēl meklē.

Le Soir nosaucis arī uzbrukuma vaininieka vārdu, tas esot 32 gadus vecais beļģietis Nordins Amrani, kuram pirms trim gadiem par nelikumīgu ieroču glabāšanu un narkotiku izplatīšanu piespriests 58 mēnešu ilgs cietumsods.

Kā dienas pirmajā pusē ziņoja policija uzbrukumu sarīkojuši trīs cilvēki, kas sarīkojuši apšaudi un metuši ar granātām uz Saintlamberta laukuma autobusa pieturā stāvošajiem cilvēkiem. Šis laukums ir nozīmīgs autobusu galapunkts, tāpat tuvumā atrodas Ziemassvētku tirdziņš, ko ik gadu apmeklē 1,5 miljoni cilvēku.

Savukārt pēcpusdienā policija norāda, ka Amrani darbojies viens, policija atradusi netālu no notikuma vietas viņa automašīnu.

Amrani ir pirmtermiņa no cietuma atbrīvots recidīvists, kurš policijas uzmanības lokā ir jau 20 gadus, par to žurnālistiem paziņoja Lježas ģenerālprokurors Sedriks -Vizārs de Bokarnē.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais