Izkrāptās naudas atgūšanu sarežģī Medofa drauga nāve

Cilvēkiem, kuri bija ieguldījuši savus līdzekļus krāpnieka Bernarda Medofa finanšu piramīdā, samazinājušās izredzes tos atgūt pēc tam, kad neskaidros apstākļos bojā gājis 67 gadus vecais biznesmenis Džefrijs Pikovers, kurš tika uzskatīts par tuvu B. Medofa draugu.

Neoficiālas ziņas liecina, ka viņam no finanšu piramīdas izdevies izpumpēt aptuveni 7,2 miljardus dolāru.

AP vēsta, ka Dž. Pikovers atrasts noslīcis savas villas Casa del Sud baseinā Palmbīčā, Floridas štatā. Viņa sieva un mājkalpotāja liecinājušas, ka biznesmenis devies uz ikdienas peldi, bet, kad viņš pēc aptuveni 15 minūtēm nav atgriezies, sievietes devušās uz baseinu un konstatējušas, ka viņš noslīcis. Policija paziņojusi, ka tai nav pamata notikušo neuzskatīt par nelaimes gadījumu, jo vairāk tādēļ, ka bijis zināms par Dž. Pikovera slikto veselības stāvokli, – kāds ģimenes draugs The Wall Street Journal sacījis, ka viņš sirgstot ar Pārkinsona slimību.

Tomēr netrūkst arī sazvērestības teoriju cienītāju, kuri norāda, ka Dž. Pikovera nāve ievērojami samazina iespējas sadzīt pēdas naudai, kuru no investoriem izkrāpis B. Medofs. "Mēs vairs no viņa paša nevarēsim uzzināt, vai viņš bija iesaistīts krāpšanā," sarunā ar AP sacījis advokāts Džerijs Reismans. Viņš atgādinājis – krāpšanas upuri uzskata, ka B. Medofs un Dž. Pikovers rīkojušies uz vienu roku un biznesmenis šajā afērā nopelnījis aptuveni 7 miljardus dolāru, laikus paspējot izņemt naudu pirms finanšu piramīdas sabrukšanas.

Jāatgādina, ka B. Medofs pašlaik izcieš 150 gadu cietumsodu, kas viņam piespriests par vairāk nekā 65 miljardu dolāru izkrāpšanu, bet viņa advokāte Ira Sorkina nav vēlējusies komentēt Dž. Pikovera bojāeju. Reuters atgādina, ka Dž. Pikovera un viņa sievas vadītais labdarības fonds Picower Foundation savu darbību pārtrauca īsi pēc tam, kad pagājušā gada decembrī atklātībā parādījās ziņas par B. Medofa izveidoto finanšu piramīdu. Pats biznesmenis gan uzsvēris, ka bijis tikai viens no daudzajiem B. Medofa investoriem un nejūtoties vainīgs, ka laikus spējis savus ieguldījumus atgūt.

Pasaulē

Miera sarunas, kuru rezultātā Krievija leģitimizētu kontroli pār okupētajām Ukrainas teritorijām, būtiski iedragātu pašreizējo starptautisko sistēmu, tai skaitā Rietumvalstu kā galveno noteikumu uzturētāju uzticamību un prestižu, savā jaunākajā rakstā secinājis Satversmes aizsardzības birojs (SAB).

Svarīgākais