Maskavā protesta akcijā sapulcējušies 80 000 cilvēku

© Scanpix

Maskavā Bolotnoja laukumā notiekošajā mītiņā sapulcējušies ap 80000-85000 cilvēku, ziņo neatkarīgie žurnālisti.

Akcija sākās ar Vladimira Rižkova uzrunu, kas aicināja to atklāt ar grupas "Rabfak" kompozīciju "Naš durdom golosujet za Putina"(mūsu trako mājā balso par Putinu).

Protesta akcijā klātesošos uzrunāja deputāts Ilja Ponomarjovs,rakstnieks Boriss Akuņins, žurnālists Oļegs Kašins, kurš nolasīja apcietinātā opozīcijas vadītāja Alekseja Navaļnova vēstuli:" Ir laiks nomest važas, mums ir balss un spēks.Cilvēkiem ar pašcieņu ir jājūt solidaritāte."

Savukārt žurnālists Leonīds Parfjonovs savā uzrunā kritizēja Krievijas televīziju ignoratīvo attieksmi pret šonedēļ notiekošajām protesta akcijām Maskavā un Pēterburgā, un izteica priekšlikumu pusi televīziju ētera laika nodot opozīcijas rīcībā, norādot, ka ja jau domes vēlēšanās puse vēlētāju savas balsis atdevuši par opozīciju, tad tai ir tiesības arī uz televīzijas ēteru.

"Jums jāpārstāj domāt, ka Putinam nav alternatīvas," teica Parfjonovs.

Klātesošie skandēs saukļus "Mēs prasām jaunas vēlēšanas", "Putinam jāatkāpjas", "Lāci ej prom" un citus.

Protesta akcijas tiešraide ridus.ru

Tikmēr pēc mediju ziņām Pēterburgā Pioniera laukumā notiekošajā protesta akcijā pulcējušies ap 5000 dalībnieku, ziņo Interfaks. Mītiņā pulcējušies dažādu politisko spēku pārstāvji.

Akciju dalībnieki daudzviet rotājušies ar baltu lentītim,kas izvēlēta, kā simbols akcijām pret vēlēšanu rezultātu falsifikāciju.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais