Riekstiņš turpina dalību ES Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmē

Ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) šodien turpina dalību Luksemburgā notiekošajā Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksmē, informē Ārlietu ministrijā.

Vispārējo lietu sesijā plānota diskusija par gatavošanos Eiropadomes sanāksmei. Oktobra Eiropadomē notiks debates par institucionāliem jautājumiem, ekonomikas, finanšu situāciju un nodarbinātību, ES Stratēģiju Baltijas jūras reģionam, gatavošanos Kopenhāgenas klimata pārmaiņu konferencei, nelegālās imigrācijas jautājumiem un Afganistānu, kā arī Pakistānu. Vispārējo lietu sesijā plānota arī padomes secinājumu pieņemšana par ES stratēģiju Baltijas jūras reģionam.

Ārējo attiecību sesijā tiek plānota ministru diskusija par aktuālo situāciju Afganistānā, gatavojoties Afganistānas prezidenta vēlēšanu otrajai kārtai šī gada 7.novembrī, kā arī par aktualitātēm Pakistānā. Plānota padomes secinājumu par Afganistānu un Pakistānu, kā arī ES rīcības plāna par iesaistes Afganistānā un Pakistānā stiprināšanu pieņemšana.

Ministri plāno apspriest aktuālo situāciju Bosnijā un Hercegovinā, īpaši pievēršot uzmanību augstā pārstāvja biroja iespējamai slēgšanai un pārejai uz ES īpašā pārstāvja biroju.

ES ārlietu ministru Vispārējo lietu un ārējo attiecību padomes sanāksme notiek reizi mēnesī, un to vada ES prezidējošās valsts ārlietu ministrs.