Kultūras ministre Londonā tiekas ar Lielbritānijas latviešu organizāciju pārstāvjiem

3.decembrī Latvijas vēstniecība Lielbritānijā rīkoja kultūras ministres Žanetes Jaunzemes-Grendes tikšanos ar Lielbritānijas latviešu kopienas pārstāvjiem – Latviešu Nacionālās padomes Lielbritānijā (LNPL) priekšsēdi Liliju Zobens, Daugavas Vanagu Fonda (DVF) valdes priekšsēdi Uldi Reveliņu, lapas latviesiem.co.uk pārstāvēm Līnīti Zobens-East un Terēzi Bogdanovu.

Kultūras ministre bija ieradusies darba vizītē Londonā, nolūkā iepazīties ar Lielbritānijas pieredzi radošo industriju sektora attīstībā.

Sarunas laikā organizāciju pārstāvji īsi iepazīstināja ministri ar savu darbību Lielbritānijā, kā arī informēja par nozīmīgākajiem latviešu pasākumiem. Tā kā Lielbritānijā pastāvīgi uzturas ap 100 tūkstošiem latviešu, tika pārrunātas sadarbības iespējas, sniedzot atbalstu latviešiem Lielbritānijā.

Ministre informēja par Kultūras ministrijas iespējamo atbalstu, veicinot latviešu kultūras dzīvi Lielbritānijā. Sadarbība būtu iespējama, plašāk informējot Latvijas sabiedrību par kultūras dzīves norisēm Lielbritānijā. Kā iespējamie sadarbības projekti tika minēti 18. novembra svinību, Līgo svētku un citu latviešu pasākumus organizēšana. Tika pārrunātas arī sadarbības iespējas dalībai starptautiskos kultūras pasākumos Latvijas tēla popularizēšanai.

LNPL un DVF ir vecākās latviešu organizācijas Lielbritānijā, kas dibinātas 1950. un 1947. gadā. Šobrīd tās ir nozīmīgākās latviešu organizācijas, kas uztur un veicina latviešu identitātes saglabāšanu Lielbritānijā, kopjot latviešu kultūru un valodu, atbalstot jauniešu izglītību, kā arī veicinot latviešu sabiedrisko darbību, apvienojot ārpus Latvijas dzīvojošo latviešus.