Piraijas baida brazīliešus

Brazīlijas upēs šogad novērojama liela piraiju aktivitāte – plēsīgās zivis apsēdušas pat pilsētu pludmales, kas iepriekš nebija novērots. Letāli gadījumi pagaidām nav reģistrēti, taču vairāki desmiti cilvēku, kuri peldējušies, sūdzējušies par piraiju uzbrukumiem.

Kritiskākā situācija esot Daveronas un Paragvajas upēs, vēsta vietējie mediji. Piraijas pulcējas lielos baros un uzvedas ļoti agresīvi. Ir zināms vismaz par diviem gadījumiem, kad cilvēki uzbrukumos zaudējuši kāju pirkstus, vairākiem peldētājiem nācies vērsties slimnīcās ar ļoti nepatīkamām plēstām brūcēm. Vairāku pilsētu pludmalēs jau izvietotas brīdinājuma zīmes, kas vēsta par iespējamu piraiju klātbūtni.

Ihtiologi zivju uzvedību skaidro ar samērā sauso sezonu, kuras laikā krities ūdens līmenis. Pēc viņu vārdiem, cilvēkiem atliek vienīgi gaidīt janvāri, kad sāksies lietus sezona, ūdens līmenis upēs paaugstināsies un piraijas nomierināsies.

Pasaulē

Kopš Izraēlas un palestīniešu grupējuma "Hamās" kara sākuma pagājušā gada oktobrī Lielbritānijā ievērojami pieaudzis antisemītisku incidentu skaits, tam sasniedzot jaunu rekordu, trešdien paziņojusi ebreju labdarības organizācija.