Ņujorkā meklē slepkavu – maniaku

Pēdējā gada laikā kādā Longailendas pludmalē atrastas jau desmit nogalinātu cilvēku mirstīgās atliekas, un Ņujorkas detektīvi paziņojuši, ka meklējot sērijveida slepkavu – maniaku.

Tiesu medicīnas ekspertīzes liecina, ka slepkavības pastrādātas 15 gadu garumā, un pagaidām izdevies identificēt tikai piecus no līķiem – visas nogalinātās sievietes bijušas prostitūtas.

Safolkas apgabala policijas komisārs Ričards Dormers intervijā Newsday stāstījis, ka gada laikā netālu no kādas pamestas autostāvvietas Džilgobīčā atrastas jau 10 cilvēku mirstīgās atliekas. Nezināms noziedznieks vai noziedznieki šajā rajonā aprakuši astoņu sieviešu, viena vīrieša un viena bērna līķi. Veiktās pārbaudes liecina, ka viens no līķiem noslēpts jau 1996. gadā, bet jaunākie apbedījumi datējami ar 2011. gadu.

Kaut gan sākotnēji policija pieļāvusi versiju, ka nomaļo vietu savu noziegumu pēdu slēpšanai izmantojuši vairāki noziedznieki, tagad R. Dormers ir pārliecināts, ka runa ir par vienu slepkavu – maniaku, kurš par saviem upuriem izvēlas prostitūtas. Šī versija nav pretrunā ar faktu, ka upuru vidū ir arī kāds vīrietis un bērns. Līķa ekshumācija apliecinājusi, ka vīrietis nāves brīdī bija tērpies sieviešu drēbēs – tas vedina uz domām, ka viņš varētu būt strādājis kādā geju eskorta servisā. Savukārt DNS analīzes liecina, ka nogalinātais mazulis bijis kādas turpat apraktas prostitūtas bērns – iespējams, ka māte viņu ņēmusi līdzi uz darbu. Kaut gan par informāciju, kas palīdzētu notvert noziedznieku, piesolīta 25 000 dolāru liela atlīdzība, pašlaik neviens no aptuveni 1200 saņemtajiem ziņojumiem nav ļāvis nākt uz pēdām slepkavam.

Pasaulē

Kopš Izraēlas un palestīniešu grupējuma "Hamās" kara sākuma pagājušā gada oktobrī Lielbritānijā ievērojami pieaudzis antisemītisku incidentu skaits, tam sasniedzot jaunu rekordu, trešdien paziņojusi ebreju labdarības organizācija.