Pieradināts nīlzirgs ievelk upē un noslīcina savu saimnieku

Kāds pieradināts nīlzirgs Dienvidāfrikas Republikā nogalinājis savu saimnieku, ievelkot to ūdenī un noslīcinot. Policija satrakoto dzīvnieku nošāvusi, bet vietējais vides aizsardzības dienests paziņojis, ka jau sen brīdinājis saimnieku – šāds mājdzīvnieks var būt ļoti bīstams.

40 gadus vecais DĀR armijas majors Mariuss Elss, kas dzīvoja Frīsteitas provincē, pirms vairākiem gadiem plūdu laikā izglāba nīlzirgu mazuli un deva tam vārdu Hamfrijs. Ar laiku Hamfrijs tik ļoti pierada pie jaunā saimnieka, ka pat speciālisti atzina, ka nīlzirgu izlaist savvaļā nav iespējams – viņš tur neizdzīvos. Elss ar Hamfriju īsā laikā kļuva par vietēja mēroga mediju zvaigznēm – DĀR televīzijā tika demonstrēta dokumentālā filma, kurā attēlota Hamfrija dzīve. Kadros bija redzams, ka saimnieks ne tikai droši baro milzīgo dzīvnieku, bet pat dodas ar to izjādēs.

Tā arī nav skaidrs, kādēļ Hamfrijam uznākusi niknuma lēkme, kuras laikā viņš savu saimnieku nobendējis. Speciālisti uzskata, ka nīlzirga uzvedība mainījusies tādēļ, ka viņam sācies dzimumbrieduma periods. «Droši vien viņu vadīja kādi instinkti,» sacījis Mariusa kaimiņš.

Svarīgākais