Parīzē Ziemassvētku korāļu vietā rokmūzika

Viena no leģendārākajām Parīzes iepirkšanās vietām – universālveikals «Galeries Lafayette» – šajā svētku sezonā Ziemassvētku korāļu vietā plāno atskaņot modernu rokmūziku.

Šāda soļa mērķis ir pievilināt pēc iespējas vairāk pusaudžu, un universālveikala vadība paziņojusi, ka attiecīgā stilā tiks veidots skatlogu noformējums.

Tradīcija rīkot nakts koncertus un uzstāšanās tieši Ziemassvētku iepirkšanas sezonas laikā universālveikalā tika uzsākta uzreiz pēc Otrā pasaules kara. Visus gadus dominējusi tieši Ziemassvētkiem atbilstoša mūzika, bet skatlogos bijuši apskatāmi dažādi pasaku tēli un radības, kas raisa interesi maziem bērniem. Šogad universālveikala vadības politika ir mainījusies un uzsvars tiks likts uz jauniešiem. «Atšķirībā no mazajiem bērniem viņiem pašiem ir nauda, turklāt viņi to ir gatavi tērēt nevis lētām mīkstajām rotaļlietām, bet modernām elektroniskām ierīcēm,» skaidrojis kāds veikala darbinieks. Par šāgada izpārdošanas reklāmas seju kļuvis leģendārais Igijs Pops, kurš nofotografējies Santaklausa kostīmā – protams, ar neiztrūkstošo elektroģitāru. Vakaros universālveikalos paredzēti pašlaik populāru franču rokgrupu un ārzemju viesu koncerti, savukārt skatlogos parasti redzamos rūķus, lelles un salavečus aizstās moderni tērptu jauniešu silueti.

Pasaulē

Brazīlijas Augstākās tiesas tiesnesis Alešandri di Moraiss otrdien lika atbloķēt sociālo mediju platformas "X" kontus bankās pēc tam, kad "X" piekrita samaksāt naudassodus vairāk nekā piecu miljonu ASV dolāru apmērā.