Atrasts Stīva Džobsa aizvietotājs

Par kompānijas Apple valdes priekšsēdētāju iecelts Artūrs Levinsons (Arthur Levinson), ziņo uzņēmuma preses dienests. Viņš kopš 2005.gada bijis viens no uzņēmuma vadītājiem un ir ilgstoši strādājis visās trīs padomes komitejās valdes – audita un finanšu, korporatīvās vadības un kompensāciju izmaksas komitejā.

Apple ģenerāldirektors Tims Kuks (Tim Cook) atzīmē, ka Levinsons ir strādājis valdē kopš 2000.gada un sava darbā laikā ir ļoti daudz ieguldījis uzņēmumā. «Viņš visilgāk strādāja līdzpriekšsēdētāja amatā, un viņa vērīgums un līdera īpašības ir ļoti vērtīgas Apple uzņēmuma darbiniekiem un akcionāriem,» – teic Kuks.

Levinsons ir 80 zinātnisko rakstu autors un 11 patentu īpašnieks. Viņš ir ieguvis doktora grādu bioķīmijā Prinstonā. Levinsons ir arī valdes priekšsēdētājs farmakoloģiskajā kompānijā Genetech, ir uzņēmuma Roche, kā arī Amyris un NGM Biopharmaceuticals valdē.

«Esmu ļoti pagodināts būt iecelts šajā amatā,» atzinis Levinsons. «Apple vienmēr ir orientēta uz inovācijām, attīstot produktus, kas vienkāršo un uzlabo mūsu dzīvi. Esmu ļoti lepns, ka varu būt daļa no tā,» piebist viņš.

Kā ziņots, Apple valdes priekšsēdētāja amats kļuvis vakants pēc uzņēmuma dibinātāja Stīva Džobsa (Steve Jobs) nāves šī gada 5. oktobrī.

Svarīgākais