Putins Eiropas Savienību salīdzina ar kāmi

Krievijas premjers Vladimirs Putins Eiropas Savienību salīdzinājis ar kāmi, kas pilnus vaigus piebāzis ar ēdienu jeb jaunām dalībvalstīm, bet norīt to nespēj.

Šādu viedokli par ES Krievijas premjers izteicis piedaloties diskusiju klubā Valdai Krasnogorskā, kur viņš tostarp arī sācis iezīmēt savu darbības stratēģiju atrodoties nākamā Krievijas prezidenta amatā. Šādus izteikumus Putins paudis pasākuma slēgtajā daļā, kas nebija pieejama žurnālistiem, pasākuma dalībniekiem ļaujot noprast, ka plāno valsts vadītāja amatu ieņemt divus termiņus pēc kārtas, raksta Newsru.com.

Pirmo 40 minūšu laikā, kur dalība bija atļauta arī masu mediju pārstāvjiem, Putins skaidroja, ka līdzšinējais Krievijas pārvaldības modelis nav sevi attaisnojis. Viņš uzsvēra, ka turpmāka politiskās sistēmas attīstība būs piesardzīga, lai nekļūtu nestabila, ziņo Vedomosti.

Putins atgādināja, kāda valsts bijusi, pirms viņš pirmo reizi nonāca pie varas, un ko šo gadu laikā izdevies sasniegt, tostarp straujus ekonomiskās izaugsmes tempus un dzīves līmeņa uzlabošanos.

Turklāt pasākuma slēgtajā daļā Putins politologiem devis mājienu, ka valsts galvas postenī plāno noturēties divus termiņus pēc kārtas, ziņo Moskovskij Komsomolec.

Vēsts, ka Valsts prezidenta vēlēšanās 2012. gadā kandidēs pašreizējais Ministru prezidents Vladimirs Putins, kurš jau iepriekš bijis valsts galva, publiski izskanējusi partijas Vienotā Krievija kongresā. To sanāksmē paziņoja Putins un pašreizējais prezidents Dmitrijs Medvedevs, kurš nākotnē ieņemtu premjera amatu.

Pasaulē

Eiropas Savienības Tiesa piektdien nolēma atcelt Mobilitātes pakotnē noteikto prasību, kas uzliek par pienākumu kravas transportlīdzekļiem ik pēc astoņām nedēļām atgriezties transportlīdzekļu reģistrācijas valstī, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Svarīgākais