Tokijā notiks Latvijas Mūzikas festivāls

© Publicitātes foto

12.novembrī Latvijas vēstniecība Japānā sadarbībā ar Latvijas – Japānas Mūzikas asociāciju Tokijā rīko Latvijas Mūzikas festivālu, turpinot pasākumu kopumu, atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 93.gadadienu un Latvijas – Japānas sadarbības gadskārtas. Šogad aprit 90 gadi kopš Japāna 1921.gadā atzina Latvijas Republiku un 20 gadi kopš 1991.gadā tika atjaunotas diplomātiskās attiecības starp abām valstīm.

Latvijas Mūzikas festivālā tiks atskaņoti Ā.Skultes, L.Garūtas, A.Saukas, R.Paula, J.Lūsēna, M.Brauna, J.Vaivoda un citu Latvijas komponistu skaņdarbi, kurus izpildīs japāņu mākslinieki. Tāpat uzstāsies arī vairāki solisti klavieru un saksofona pavadībā, kori ,,Gaisma’’ un ,,Bumbieri’.

Koris ,,Gaisma’’ sevi jau ir pierādījis līdzīgā festivālā, kas notika pirms gada, kad tā dalībnieki pirmo reizi kāpa uz lielās skatuves un rādīja savu māku 32 japāņu dziedātājiem dziedot latviešu valodā četrbalsīgi. Sagaidāms, ka šogad koris pārsteigs daudzus klausītājus ar jaunām latviešu dziesmām.

Koris ,,Gaisma’’, pilnveidojot savu skanējumu un apgūstot citus Latvijas skaņdarbus, plāno piedalīties 2013.gada Vispārējos dziesmu un deju svētkos Latvijā. Šī būtu lieliska iespēja Latvijas iedzīvotājiem novērtēt japāņu kora skanējumu latviešu valodā, kā arī latviešu koriem nodibināt draudzīgas attiecības ar Japānu.

Uz Latvijas Mūzikas festivālu tiek aicināti Japānā dzīvojošie latvieši, kā arī Tokijas diplomātiskā korpusa pārstāvji, Latvijas sadarbības partneri un Latvijas mūzikas cienītāji. Ir paredzēts, ka koncertu klātienē noklausīsies vairāk nekā 500 klausītāju.

Svarīgākais