Nākamnedēļ Azerbaidžānā atklās Latvijas dienas

14.novembrī Azerbaidžānā tiks atklātas Latvijas dienas, kas ilgs līdz 12.decembrim.

Atklāšanā piedalīsies Latvijas ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts, Latvijas vēstnieks Azerbaidžānā Hardijs Baumanis un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras direktors Andris Ozols.

Vizītes laikā Azerbaidžānā Danielam Pavļutam ir plānotas tikšanās ar Azerbaidžānas prezidentu Ilhamu Alijevu, ekonomiskās attīstības ministru, transporta ministru un ārkārtējo situāciju ministru.

Pasākuma ,,Latvijas dienu Azerbaidžānā’’ laikā 12 vietējos lielveikalos būs stendi ar Latvijas pārtikas produktiem, kur būs pārstāvētas gan piena, gan gaļas, gan zivju, gan alkohola ražotāju apakšnozares.

Latvijas dienu atklāšanas pasākumā, kas vienlaikus būs arī Latvijas Republikas Proklamēšanas gadadienas pieņemšanas pasākums un kurā piedalīsies 250 pārstāvji no Azerbaidžānas uzņēmēju sabiedrības, latviešu kopienas Azerbaidžānā, diplomātiskā korpusa, kā arī atsevišķi uzņēmēji no Latvijas, kas speciāli ieradīsies uz Latvijas dienām, tiks demonstrētas Latvijas modes dizaineru kolekcijas, kā arī restorāna „Kaļķu vārti” pavāri un bāra „B Bārs” bārmeņi rādīs savas profesionālās prasmes.

Latvijas dienu ietvaros tiks demonstrēta režisora Jāņa Streiča filma „Rūdolfa mantojums”, atklātas fotoizstāde „Latvija no putna lidojuma” un Latvijas mākslinieka Andra Vītoliņa gleznu izstāde. Latvijas dienu Azerbaidžānā nobeigumā solokoncertu Baku „Mugham Center” sniegs Intars Busulis.

Latvijas dienas Azerbaidžānā rīko Latvijas vēstniecība Azerbaidžānā ciešā sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru.

Svarīgākais