Ajatolls Homeinī paziņojis, ka ASV organizējis teroraktus Tuvajos Austrumos

Irānas līderis Ajatolla Homeinīšodien, 2. novembrī, paziņojis, "man ir 100 neapgāžami fakti - dokumenti", kas pierāda, ka ASV organizējusi terora aktus Tuvajos Austrumos, ziņo Reuters.

"Šo dokumentu publiskošana iegrūdīs Ameriku kaunā un negodā visas pasaules priekšā," paziņoja Homeinī saviem sabiedrotajiem atceres pasākumā par godu 1979. gadā notikušajai ASV vēstniecības ieņemšanai.

Sīkākus paskaidrojumus par dokumentiem dižais Ajatolla gan neizpauda. Viņš gan norādīja, ka ASV nepārtrauks mēģinājumus ietekmēt Irānu,lai tikai varētu izvairīties no kustības "Ieņemsim Volstrītu" aktivitātēm.

ASV specdienesti paziņoja, ka atklājuši sazvērestību, kuras dalībnieki plānojuši nogalināt Sauda Arābijas vēstnieku ASV. Šīs sazvērestības organizēšanā iesaistījušies Irānas islāma revolūcijas sargi (IRGC) ar meksikāņu narkokarteļu palīdzību.

Šīs informācijas publiskošana izsauca Teherānas un Errijādas attiecību atsalumu.ASV solījusi visai pasaulei pierādīt, ka Irānas valdība plānojusi politisku slepkavību ārzemēs.

Irānas valdība savukārt norāda, ka šādas sazvērestības nav un tas ir tikai amerikāņu izdomājums, lai izdotos sanaidot Irānu un kaimiņvalstis.

Pasaulē

Saskaņā ar jaunāko Kopenhāgenā bāzētās Eiropas Vides aģentūras (EVA) ziņojumu, tikai 37 procenti no tā dēvētajām virszemes ūdenstilpēm, piemēram, ezeriem vai upēm, 2021. gadā Eiropā bija labā vai ļoti labā ekoloģiskā stāvoklī, vēsta “Deutsche Welle”.