Krievijas politiķis domā, ka Krievijai jābūt gatavai lielam konfliktam

Krievijas armijai jābūt gatavai tādam plaša mēroga konfliktam, kāds tūlīt pēc aukstā kara šķita neiespējams, ceturtdien paziņoja Krievijas Nacionālās drošības padomes sekretārs Nikolajs Patruševs.

"1993.gadā mēs sacījām, ka militāri konflikti ir izslēgti, taču dzīve parādījusi, ka tā tas nav," ziņu aģentūras citē Patruševa teikto. "Bijuši reģionālie un vietējie konflikti, un mēs nevaram izslēgt plaša mēroga konfliktu, un mums jābūt tam gataviem," runājot ar žurnālistiem Sanktpēterburgā, uzsvēra Patruševs.

Ar saviem komentāriem viņš nācis klajā brīdī, kad Krievijas amatpersonas jau vairākus mēnešus apspriež jauno valsts militāro doktrīnu.

Šobrīd spēkā esošais dokuments tika pieņemta 2000.gadā, bet tā priekštecis tika apstiprināts 1993.gadā.

Pagājušajā nedēļā Patruševs paziņoja, ka jaunais dokuments paredzēs Krievijai tiesības dot "preventīvu" kodoltriecienu iespējamajiem agresoriem.

Paredzēts, ka jaunās militārās doktrīnas projekts prezidentam Dmitrijam Medvedevam tiks iesniegts līdz gada beigām, piebilda Nacionālās drošības padomes sekretārs, kurš savulaik bijis Krievijas Federālā drošības dienesta (FDD) vadītājs.

Svarīgākais