Krievijas organizācija "Naši" tiesāsies ar Rietumu medijiem

Krievijas varasiestāžu atbalstītā jauniešu organizācija "Naši" vērsušies tiesā pret četriem franču, vācu un britu laikrakstiem, kas atspoguļojuši organizācijas kampaņu pret bijušo disidentu un žurnālistu Aleksandru Podrabineku.

Jauniešu organizācija iesniegusi prasības pret Lielbritānijas laikrakstu "The Independent", Francijas izdevumiem "Le Monde" un "Le Journal du Dimanche", kā arī pret vācu avīzi "Frankfurter Rundschau", kas esot publicējuši nepatiesu un apmelojošu informāciju, teikts "Naši" paziņojumā.

Kremļa atbalstītā organizācija "Naši", kas savulaik izpelnījusies palamu "Putinjūgend", apvienojot šajā apzīmējumā bijušā prezidenta un pašreizējā premjerministra Vladimira Putina vārdu un nacistu jauniešu organizācijas "Hitlerjugend" nosaukumu, regulāri vēršas pret personām un organizācijām, kuras paši pasludinājuši par nepatriotiskām.

Pēdējo nedēļu laikā jaunatnes organizācijas aktīvisti izsaukuši sašutumu, sarīkojot regulārus piketus pie Podrabineka mājās.

Kā ziņots, Podrabineks septembrī analītiskajā portālā "ej.ru" publicēja rakstu, kurā asi uzbruka padomju veterāniem, paužot savu neapmierinātību par Maskavas amatpersonu spiedienu, kura dēļ tika novākta šašliku ēstuves "Antisovetskaja" ("Pretpadomju") izkārtne.

Pagājušajā mēnesī žurnālists paziņoja, ka spiests noiet pagrīdē, jo saņēmis izrēķināšanās draudus.

"Naši" jurists Sergejs Žorins pavēstīja, ka prasība ceturtdien iesniegta Maskavas Savjolovsku rajona tiesā.

Žorins paskaidroja, ka dažos gadījumos laikraksti publicējuši "nepatiesu" informāciju par "Naši" akciju, kas bija vērsta pret Podrabineku, bet citos - par organizāciju kopumā.

"Naši" vērsušies tiesā arī pret vairākiem Krievijas izdevumiem, piebilda jurists.

Lai gan iepriekš "Naši" atsauca savus piketus pie Podrabineka mājas, ceturtdien tie tika atjaunoti. Organizācija paziņojusi, ka nākotnē tie kļūšot par ikgadēju pasākumu.