Kaļiņingradas kinofestivālā demonstrēs latviešu filmas

24.oktobrī Kaļiņingradā visiem interesentiem būs iespēja noskatīties divas latviešu filmas "Dancis pa trim" un "Rūdolfa mantojums". Filmas tiks demonstrētas no 21.oktobra līdz 6.novembrim Kaļiņingradā notiekošā septītā Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu kinofestivāla ietvaros. To organizē Eiropas Komisijas pārstāvniecība Krievijā, ES dalībvalstu vēstniecības, konsulāti un kultūras centri Krievijā sadarbībā ar kinoteātri "Rītausma".

Festivāla gaitā tiks rādītas dažādu žanru filmas pieaugušajiem un bērniem, kas guvušas starptautisku atzinību, eksperimentālais un dokumentālais kino, kā arī īsfilmas un videoklipi.Šogad festivālā piedalīsies 25 ES dalībvalstis un kopā tiks parādītas 50 filmas.

Latvijas vēstniecība Krievijas Federācijā sadarbībā ar Latvijas Nacionālo filmu centru kinofestivālā skatītājiem piedāvās noskatīties pēdējos gados Latvijā tapušās spēlfilmas - Arvīda Zigurda Krieva "Dancis pa trim" (2011) un režisora Jāņa Sreiča filmu "Rūdolfa mantojums" (2010).

Kinofestivāls pirmo reizi notika 2005.gadā par godu pilsētas 750.jubilejai. Toreiz tika uzskatīts, ka pasākums būs vienreizējs, tomēr par pasākumu bija tik liela interese, ka tika pieņemts lēmums organizēt kinofestivālu vēlreiz. Pagājušajā gadā kinofestivālu apmeklēja vairāk kā 7000 cilvēku.

Kinofestivāls tiek uzskatīts par vienu no nozīmīgākajiem kultūras pasākumiem reģionā.

Pasaulē

Lietuvas robežsargi aizvadītajā diennaktī piespieduši doties atpakaļ deviņus nelegālos imigrantus, kas nelikumīgi mēģināja iekļūt Lietuvā no Baltkrievijas, svētdien paziņojis Lietuvas Valsts robežsardzes dienests.

Svarīgākais