EP novērošanas delegācija piedalīsies pirmajās "arābu pavasara" vēlēšanās

No 19.oktobra līdz 25.oktobrim Eiropas Parlamenta delegācija piedalīsies Eiropas Savienības vēlēšanu novērošanas misijā Tunisijā, kur notiks pirmās "arābu pavasara" vēlēšanas.

Pirms vēlēšanām EP delegācijas pārstāvji tiksies ar kandidātiem, partiju līderiem un varas pārstāvjiem, kā arī Tunisijas iedzīvotājiem, tostarp blogeriem un interneta vietnes Facebook lietotājiem, kuriem bija galvenā loma sacelšanās kustības organizēšanā, kas noveda pie režīma krišanas. Vēlēšanu dienā Parlamenta pārstāvji kā novērotāji strādās balsošanas iecirkņos. Kopskaitā no 15 EP delegācijas pārstāvjiem 9 darbosies Tunisā un tās apkārtējā teritorijā, bet 6 tiks izvietoti Sidi Bou, Zid, Gafsa un Stax vēlēšanu teritorijās laika posmā no 22.oktobra līdz 24.oktobrim.

ES vēlēšanu novērošanas misijas galvenais vadītājs un EP deputāts Michael Gahler (EPP, Vācija) un EP delegācijas vadītājs Gabriele Albertini (EPP, Itālija) prezentēs savus vēlēšanu novērojumus kopējā preses konferencē, kas notiks 25.oktobrī Sheraton viesnīcā Tunisā.

EP katru gadu deleģē vēlēšanu novērotājus uz vairākiem desmitiem valstu visā pasaulē. Eiropas Parlaments vēlēšanas novēro saskaņā ar Deklarāciju par starptautiskās vēlēšanu novērošanas principiem un Starptautisko vēlēšanu novērotāju rīcības kodeksu, ko Eiropas Parlaments ratificēja 2007. gadā.

Svarīgākais