Ukrainas opozīcija aicina iedzīvotājus piedalīties akcijā pret Janukoviču

Ukrainas opozīcijas partija "Pārmaiņu fronte" paziņojusi, ka sāks akciju "Ukraina bez Janukoviča".

Ar šādu paziņojumu šodien klajā nācis šīs partijas līderis, bijušais parlamenta spīkeris Arsēnijs Jaceņuks.

Akcija ir atbilde uz Kijevas Pečeru tiesas vakar piespriesto septiņu gadu cietumsodu bijušajai premjerministrei Jūlijai Timošenko, kura atzīta par vainīgu dienesta pilnvaru pārsniegšanā, 2009. gadā slēdzot līgumu ar Krieviju par gāzes piegādi Ukrainai.

Kā ziņo Ukrainas ziņu aģentūras, partija izplatījusi skrejlapas, kurās teikts, ka iedzīvotājiem ir liegts darbs, alga, nav pieejama izglītība un nav demokrātijas un tādēļ cilvēki balso pret Janukoviču.

"Es aicinu ukraiņus nedot iespēju valstij atņemt zemi, darbu vai pensiju. Tad viņi neatņems Jums nākotni. Jums kā pilsoņiem jācīnās par to. Šīs akcijas mērķis ir cel cilvēku pašapziņu un parādīt valdībai, ka ir pretošanās,"saka Jaceņuks.

Tuvākā mēneša laikā rajonu centros akcijas organizatori vāks parakstus pret prezidentu Janukoviču. Visas lapas ar parakstiem Jaceņuks apsolījis nodot Viktoram Janukovičam.

Pasaulē

Slavenais amerikāņu aktieris Leonardo di Kaprio ticis pieķerts kopā ar 16 gadus jaunāku sievieti - Holivudas aktieris, par kuru mediji iepriekš rakstīja, ka viņam, iespējams, esot romāns ar Irinu Šaiku, pavadījis laiku kopā ar citu slavenību, raksta “unian.net”.